DNA cere documente despre infiintarea ASF

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a solicitat Guvernului, luni dimineata, documente despre infiintarea si functionarea Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), in dosarul in care este cercetat Ilie Carabulea.

Procurorii DNA vor documente si de la Ministerul Justitiei pentru a vedea cum s-a aprobat ordonanta de urgenta si cum a fost introdusa pe ordinea de zi. DNA considera ca aceasta ar fi fost aprobata pentru favorizarea unei persoane aflate la conducerea ASF.

”In perioada mai – iunie 2013, inculpatii Carabulea Ilie, Mirzac Marian, Mustatea Radu, impreuna cu alte persoane, au constituit o asociere in vederea savarsirii de infractiuni”, se arata in rechizitoriul procurorilor DNA.

Afla aici detalii despre dosarul in care este cercetat Ilie Carabulea

Prin initierea, respectiv, constituirea acestui grup infractional, Carabulea Ilie si Mirzac Marian au reusit, in mod fraudulos, in perioada mai – decembrie 2013, sa tergiverseze si sa influenteze rezultatele unor controale dispuse de Autoritatea de Supraveghere Financiara (A.S.F) asupra activitatii societatii de asigurari respective, astfel incat sa nu reiasa deficiente grave. Pentru aceste fapte, dar si pentru avizarea ca director general la Carpatica Asig a Inei Ana Crudu, Mirzac, membru neexecutiv in conducerea ASF, a primit un Audi A8 si peste 8.000 de euro.

Gruparea infractionala sus-mentionata a fost sprijinita de Ovidiu Ioan Cezar Giurgea si Tudor Daniel – George, functionari cu atributii de conducere si executie in cadrul A.S.F., dar si de Laura Chitoiu, director al directiei de avizari din ASF.