DNA cere judecatorilor ca LIA OLGUTA VASILESCU sa fie pusa sub CONTROL JUDICIAR. REACTIA PRIMARITEI

Procurorii DNA au solicitat Tribunalului Bucuresti luarea masurii CONTROLULUI JUDICIAR  fata de LIA OLGUTA VASILESCU, primar al municipiului Craiova, pe motiv ca edilul a incercat discreditarea unui martor denuntator din dosarul in care a fost trimisa in judecata pentru FAPTE de CORUPTIE, informeaza Agerpres.

UPDATE: Primarul municipiului Craiova, LIA OLGUTA VASILESCU, in cazul careia DNA a cerut masura controlului judiciar in dosarul in care a fost trimisa in judecata pentru infractiuni de coruptie, sustine ca era pregatita de “represalii”, pentru ca a “indraznit” sa nu taca in apararea sa, adaugand: “Ne vedem marti, la Tribunal”.

“Am fost informata de avocat ca DNA a cerut masura controlului judiciar fata de mine, cel mai probabil pentru ca am “indraznit” sa nu tac in apararea mea. Sa nu tac la zecile de informatii pe surse despre mine si dosarul meu si la iesirile publice ale denuntatorului meu. Cu alte cuvinte, mi se spune: “In apararea ta, ai dreptul sa taci!” Eram pregatiti de represalii. Si suntem pregatiti si de proces. Ne vedem marti, la Tribunal”, a scris Lia Olguta Vasilescu pe contul sau de Facebook, potrivit News.ro.

STIRE INITIALA

DNA a sesizat, la inceputul acestei saptamani, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) dupa ce primarul Craiovei, LIA OLGUTA VASILESCU, a incercat sa-l decredibilizeze pe unul dintre denuntatorii din dosarul de coruptie in care a fost trimisa in judecata pentru LUARE de MITA si SPALARE de BANI. Sesizarea DNA a fost transmisa de CSM Inspectiei Judiciare.

LIA OLGUTA VASILESCU a publicat selectiv pe pagina sa de Facebook mai multe stenograme ale discutiilor cu oficiali ai primariei inregistrate si predate DNA de Petru Becheru, presedinte al Asociatiei de Proprietari Romarta din Craiova, apoi i-a invitat pe simpatizantii ei sa judece probele.

LIA OLGUTA VASILESCU a incercat sa acrediteze ideea ca denuntatorul Petru Becheru este nebun publicand o fotografie in care se vede clar un defect de vedere al acestuia.

LIA OLGUTA VASILESCU, primarul municipiului Craiova, a fost trimisa luna trecuta in judecata de Directia Nationala Anticoruptie sub acuzatiile de LUARE de MITA, folosirea autoritatii sau influentei in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite si SPALARE de BANI.

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: gds