DNA cere urmarirea penala a lui TITUS CORLATEAN pentru impiedicarea votului in Diaspora la prezidentialele din 2014

DNA a anuntat, luni dimineata, intr-un comunicat ca procurorul-sef al DNA a cerut procurorului general sesizarea Senatului pentru a incepe URMARIREA PENALA a lui TITUS CORLATEAN in dosarul votului din Diaspora. DNA il acuza pe TITUS CORLATEAN (acum senator, la acel moment ministru de Externe in guvernul Ponta) de ABUZ in SERVICIU si impiedicarea exercitarii drepturilor electorale.

Procurorii DNA il acuza pe TITUS CORLATEAN ca “a organizat discretionar sectiile de votare din strainatate, obtinand astfel un folos necuvenit” pentru Victor Ponta, candidatul PSD.

DNA arata in comunicatul citat ca TITUS CORLATEAN, ca ministru de Externe, a ignorat propuneri ale unor ambasadori sau consuli pentru organizarea de sectii de vot in localitati in care s-ar fi putut asigura exercitarea dreptului la vot de catre un numar superior de persoane. DNA mai arata ca fostul ministru de Externe a organizat, in schimb, fara vreo documentare ori justificare, sectii de vot in localitati care nu au fost propuse de catre misiunile diplomatice si oficiile consulare ale Romaniei, localitati cu comunitati mici de romani.

Reamintim ca la primul tur al alegerilor prezidentiale din 2014 s-a produs un scandal urias declansat de numarul mic de sectii de vot in strainatate, zeci de mii de romani reclamand imposibilitatea de a-si exercita dreptul constitutional la vot. TITUS CORLATEAN a refuzat atunci sa creasca numarul de sectii de vot pentru turul doi si a demisionat de la Ministerul de Externe, fiind inlocuit de Teodor Melescanu.

Manifestatii uriase impotriva guvernului Ponta au avut loc in toate marile orase din tara, dar si in strainatate. Cu toate acestea, guvernul Ponta a refuzat sa modifice conditiile de vot in turul 2. Alegerile au fost castigate in cele din urma de Klaus Iohannis, candidatul Opozitiei, care l-a invins chiar pe Victor Ponta.

Sursa foto: realitatea