DNA: Cetatean OLANDEZ, trimis in judecata pentru ca a obtinut FONDURI EUROPENE cu DOCUMENTE FALSE

DNA Timisoara a dispus trimiterea in judecata, in libertate a CORNELIEI MARIA MYRA JOCHEMS, cetatean olandez cu resedinta in Romania pentru obtinerea fara drept a FONDURI EUROPENE de aproape un milion de euro, informeaza un comunicat al Directiei Anticoruptie.

Aceasta, administrator al unei societati comerciale, este acuzata de folosire sau prezentare cu rea credinta, de documente sau declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta a avut ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, in forma continuata si de inselaciune.

Potrivit procurorilor, la data de 03 septembrie 2010, in contextul depunerii la Oficiul Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit Arad a documentatiei privind un proiect finantat din fonduri nerambursabile, al carui beneficiar era societatea pe care o administra, Jochems Myra-Maria-Cornelia, a folosit anumite documente false, fapt care a avut ca urmare obtinerea pe nedrept de fonduri nerambursabile in suma de 4.165.293 lei, din care a incasat efectiv 4.023.661,40 lei.

Proiectul prezentat ar fi vizat construirea unei ferme zootehnice pentru taurine.

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale nu s-a constituit parte civila in procesul penal, intrucat prejudiciul cauzat a fost recuperat integral.

Sursa foto: cyd