DNA: Cum este implicat GINERELE presedintelui CJ Hunedoara in dosar

Mircea Molot, presedintele suspendat al CJ Hunedoara, sub control judiciar

Presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, MIRCEA MOLOT, ar fi oferit sprijin unei firme, prin traficarea influentei, pentru obtinerea unui contract si, in schimb, administratorul acesteia ar fi cedat executia unei parti din lucrarile prevazute, fara contract de subantrepriza, societatii controlate direct de GINERELE sefului CJ, au declarat, vineri, surse judiciare citate de Agerpres.

Sursele citate au explicat ca, la sfarsitul anului 2011, Victor Arion, director general la SC Apa Prod SA Deva, societate al carei actionar majoritar este CJ Hunedoara (76,72%) alaturi de consiliile locale din judet, la solicitarea lui MIRCEA MOLOT, ar fi avantajat SC Viva Construct SRL Deva in cadrul procedurii de atribuire a contractului ‘Masuri temporare pentru tratarea apei uzate in Deva si Hunedoara prin aerarea artificiala a apei uzate deversate in raurile Mures si Cerna prin canalele deversate de la statiile de epurare a apei uzate’ si ar fi permis demararea lucrarilor inaintea finalizarii procedurii de achizitie.

Citeste si: PERCHEZITII DNA LA SEDIUL CJ HUNEDOARA, INTR-UN DOSAR DE CORUPTIE

Potrivit surselor, in 16 septembrie 2011, SC Apa Prod SA a publicat anuntul pentru licitatie, iar cinci zile mai tarziu, SC Viva Construct SRL ar fi demarat lucrarile de executie fara ca beneficiarul sa fi atribuit contractul, pana la finalul anului respectiv incasand aproximativ 1,5 milioane euro in acest contract.

Aceleasi surse sustin ca, in schimbul sprijinului oferit de MOLOT, administratorul si actionarul SC Viva Construct SRL ar fi cedat executia unei parti a lucrarilor din acest contract, fara a exista un contract de subantrepriza, catre SC Vivanty Industries SRL Soimus, firma controlata direct in calitate de asociat si administrator de Roberto Patrik Venter, GINERELE presedintelui CJ Hunedoara.

De asemenea, in perioada iunie 2012 — martie 2013, mai spun sursele, directorul Apa Prod, la solicitarea lui MOLOT, ar fi avantajat SC Euro Cons Expert SRL, controlata tot de Vasile Axinte, in cadrul procedurii de atribuire a lotului nr. 2 ‘Reconstructia statiilor de epurare Deva si Hunedoara — constructia platformelor de depozitare a namolului provenit de la Statiile de epurare din aglomerarile Deva si Hunedoara’ din contractul de lucrari nr. 5 aferent proiectului ‘Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Hunedoara’, contract finantat prin Programul Operational Sectorial Mediu.

Citeste si: TUDOR PENDIUC, PRIMARUL DE PITESTI, A FOST RETINUT DE DNA PENTRU ABUZ IN SERVICIU SI LUARE DE MITA

Contractul de lucrari a fost atribuit in martie 2013, valoarea fiind de peste 3,7 milioane lei.

Ca urmare a sprijinului acordat pentru incheierea acestui contract, SC Viva Construct SRL a asfaltat strada din satul Martinesti, unde MIRCEA MOLOT detine un imobil.

Sursa foto: voceatransilvaniei.ro