DNA: Deputatul MARIN ANTON si senatorii CEZAR MAGUREANU si LUCIAN ILIESCU, pusi sub urmarire penala

Deputatul MARIN ANTON, senatorul CEZAR MAGUREANU si fostul primar din Giurgiu, senatorul LUCIAN ILIESCU au fost pusi sub urmarire penala de catre Directia Nationala Anticoruptie (DNA). Acestia sunt acuzati intr-un dosar privind licitatiile organizate de primaria GIURGIU, la care participau firme controlate de fiul lui Iliescu, informeaza DNA, prin intermediul unui comunicat de presa.

Potrivit procurorilor, LUCIAN ILIESCU, impreuna cu fiul sau, STEFAN-ADRIAN ILIESCU, au intreprins demersurile necesare pentru a favoriza firmele controlate de acesta din urma, in contextul organizarii de catre Primaria Giurgiu a DOUA LICITATII ce aveau ca obiect VANZAREA unei suprafete de 2.200 mp de teren si CONCESIONAREA lucrarilor de constructie a unui imobil cu destinatia “Piata Agroalimentara” pe un alt teren in suprafata de 3.200 mp. 

Ambele suprafete de teren sunt situate in zona centrala a municipiului Giurgiu.

Inaintea acestor licitatii, suspectii mentionati anterior au beneficiat si de ajutorul altor persoane. DNA afirma ca CEZAR MAGUREANU a PRETINS de la Stefan-Adrian Iliescu SUMA de 50.000 de euro, din care a primit 10.000 de euro.

CITESTE SI: PERCHEZITII DNA la CONSILIUL LOCAL GIURGIU si la locuinta fostului PRIMAR LUCIAN ILIESCU. UPDATE 

Comunicatul DNA:

“Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus efectuarea urmaririi penale fata de suspectii:

ILIESCU LUCIAN, primar al municipiului Giurgiu, la data faptelor, in prezent senator in Parlamentul Romaniei, sub aspectul savarsirii infractiunilor de: 
– abuz in serviciu, in forma continuata (doua acte materiale),  
– conflict de interese, in forma continuata (doua acte materiale),  
– instigare la folosirea influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, 

ANTON MARIN, presedinte al organizatiei judetene a unei formatiuni politice, la data faptei, in prezent deputat in Parlamentul Romaniei, sub aspectul savarsirii infractiunii de folosire a influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, 

ILIESCU STEFAN-ADRIAN, fiul primului mentionat, administrator al unor societati comerciale, sub aspectul savarsirii infractiunilor de: 
– complicitate la abuz in serviciu, in forma continuata (doua acte materiale),  
– complicitate la conflict de interese, in forma continuata (doua acte materiale),  
– cumparare de influenta, 

CITESTE SI: Cezar Magureanu, fiica si ginerele sau sunt implicati intr-o retea de evazionisti, alaturi de interlopul Octavian Grecu 

MAGUREANU CEZAR-MIRCEA, senator in Parlamentul Romaniei la data faptei, sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de influenta, 

PAVEL MARIN, director in cadrul primariei municipiului Giurgiu – Administratia Domeniului Public, la data faptelor, sub aspectul savarsirii infractiunilor de: 
– complicitate la abuz in serviciu, in forma continuata (doua acte materiale),  
– complicitate la conflict de interese in forma continuata (doua acte materiale). 

In ordonanta de efectuare a urmaririi penale se arata ca, in cauza, exista date si indicii din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt:

In perioada 2010 – 2011, suspectul Iliescu Lucian, in calitate de primar al municipiului Giurgiu, cu incalcarea atributiilor de serviciu, impreuna cu fiul sau, Iliescu Stefan-Adrian, a intreprins demersurile necesare pentru a favoriza firmele controlate de acesta din urma, in contextul organizarii de catre Primaria Giurgiu a doua licitatii ce aveau ca obiect vanzarea unei suprafete de 2.200 mp teren si concesionarea lucrarilor de constructie a unui imobil cu destinatia “Piata Agroalimentara” pe un alt teren in suprafata de 3.200 mp. Ambele suprafete de teren sunt situate in zona centrala a municipiului Giurgiu.

Anterior acestor momente, suspectii mai sus-mentionati au beneficiat si de ajutorul celorlalte persoane, in sensul ca: 

– suspectul Pavel Marin l-a sprijinit pe primarul municipiului Giurgiu sa promoveze proiecte de hotarari ale Consiliului Local al municipiului Giurgiu si sa organizeze licitatiile publice castigate de firmele controlate de fiul acestuia din urma. Ulterior, suspectul a devenit administrator al societatii comerciale care administreaza si in prezent Piata Agroalimentara Giurgiu, obtinand beneficii sub forma de salarii primite atat de la firma administrata, cat si direct din conturile bancare ale suspectului Iliescu Stefan-Adrian.

CITESTE SI: GABRIEL OPREA: Deputatul MARIN ANTON este un BUN ORGANIZATOR, cum a fost si MARIAN VANGHELIE 

– suspectii Anton Marin si Magureanu Cezar-Mircea si-au folosit influenta si autoritatea pentru a determina mai multi consilieri locali sa voteze favorabil proiectele de hotarari ale Consiliului Local al municipiului Giurgiu care aveau ca obiect trecerea din domeniul public in domeniul privat si ulterior vanzarea prin licitatie publica a suprafetei de 2.200 mp teren.

Ca urmare a acestor demersuri, firmele controlate de suspectul Iliescu Stefan-Adrian au castigat cele doua licitatii, desi in cadrul uneia nu erau indeplinite conditiile prevazute in documentatia de calificare.

Pentru ajutorul acordat, suspectul Magureanu Cezar-Mircea a pretins de la suspectul Iliescu Stefan-Adrian suma de 50.000 de euro din care a primit suma de 10.000 de euro.

Suspectilor li s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedura penala. 

Facem precizarea ca efectuarea urmaririi penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.”

*sursa foto: rfi.ro