DNA: Director in COMISIA pentru Controlul Activitatilor Nucleare, RETINUT in urma unui FLAGRANT

DNA a dispus punerea in miscare a actiunii penale si RETINEREA LUI RADU VIOREL GHEORGHE, directorul Directiei Supraveghere Utilizare Radiatii Ionizante din cadrul Comisiei Nationale pentru Controlul Activitatilor Nucleare (CNCAN), informeaza un comunicat al Directiei.

Acesta este acuzat de trei infractiuni de LUARE DE MITA si va fi prezentat miercuri Tribunalului Bucuresti cu propunere de ARESTARE PREVENTIVA pentru 30 de zile.

CITESTE SI: DIRECTORUL SALII POLIVALENTE DIN BUCURESTI, OCTAVIAN BITU, RETINUT PENTRU LUARE DE MITA

Potrivit procurorilor, acesta s-a folosit de functia sa si a pretins si primit de la un administrator de societate comerciala, denuntator in cauza, sume de bani cuprinse intre 2.500 lei si 3.000 lei, in contextul in care a conditionat urgentarea efectuarii inspectiilor in teren pentru emiterea a trei autorizatii speciale, cu incalcarea prevederilor Regulamentului privind Taxele si Tarifele pentru Autorizarea si Controlul Activitatilor Nucleare.

Marti Radu Viorel Gheorghe a primit de la denuntator, in acelasi scop, suma de 2.500 lei, procurorii procedand la constatarea infractiunii FLAGRANTE, aminteste DNA.

Sursa foto: Realitatea