Directorul adjunct al Directiei de COMBATERE A CRIMINALITATII ORGANIZATE din IGPR, retinut de DNA pentru luare de mita. UPDATE

Procurorii DNA au dispus efectuarea URMARIRII PENALE fata de CONSTANTIN BOLBOSANU, la data faptelor sef serviciu in cadrul Directiei de COMBATERE A CRIMINALITATII ORGANIZATE din cadrul Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR), in prezent director adjunct al aceleiasi structuri, cu privire la savarsirea infractiunii de LUARE DE MITA.

UPDATE 22:36: Directorul adjunct al Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate din cadrul Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR), Constantin Bolbosanu, a fost retinut luni seara de procurorii DNA pentru luare de mita in valoare de 110.000 euro, au declarat pentru Agerpres surse judiciare.

 UPDATE 20:57: Directorul adjunct al Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate din cadrul Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR), Constantin Bolbosanu, a fost adus luni seara cu mandat la DNA pentru a fi audiat in dosarul in care este acuzat de luare de mita in valoare de 110.000 euro.

Procurorii DNA au efectuat luni seara perchezitii la locuinta lui Constantin Bolbosanu, au declarat surse judiciare.

 Stire initiala

Potrivit unui comunicat al DNA transmis luni Agerpres, CONSTANTIN BOLBOSANU, in calitate de ofiter de politie, sef serviciu la structura mentionata, a primit, in perioada martie — septembrie 2007, printr-un intermediar, de la un om de afaceri, cu titlu de mita, echivalentul in lei al sumei de 110.000 euro, pentru a-i asigura acestuia din urma protectie din partea organelor de cercetare penala, dar si pentru a se dispune solutii favorabile in dosarele penale in care era cercetat.

“In aceeasi perioada, cu o parte din aceasta suma de bani, persoana intermediara a achitat mai multe lucrari de constructii la un imobil ce apartinea suspectului si doua excursii in Turcia, respectiv Spania pentru ofiter si familia acestuia. Protectia promisa de suspect a fost una reala, omul de afaceri respectiv nefiind ‘deranjat’ de niciun organ cu atributii in domeniu, desi desfasura activitati de comert cu legume-fructe, asa-zisele controale efectuate fiind pur formale”, sustin procurorii.

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si Departamentul de Informatii si Protectie Interna.

Sursa foto: stirileprotv