DNA dispune DISJUNGERI in DOSARUL LUI SORIN OPRESCU pentru alte posibile FAPTE si PERSOANE (rechizitoriu)

Procurorii vor dispune DISJUNGEREA CAUZEI pentru continuarea cercetarilor cu privire la alte posibile INFRACTIUNI si fata de alte persoane care ar fi implicate in DOSARUL LUI SORIN OPRESCU, potrivit rechizitoriului prin care primarul suspendat al Capitalei a fost TRIMIS IN JUDECATA de DNA pentru coruptie.

“Tinand cont ca din actele de urmarire efectuate au rezultat indicii de savarsire a mai multor infractiuni de competenta Directiei Nationale Anticoruptie, se va dispune disjungerea cauzei in vederea continuarii cercetarilor cu privire la celelalte fapte (…), dar si in legatura cu participarea si a altor persoane la grupul infractional organizat”, se arata in rechizitoriu.

Posibilele fapte penale reies din mai multe denunturi formulate in perioada august-septembrie 2015, dar si din documentele transmise de inculpati si de unele institutii, conform acelorasi surse.

CITESTE SI: SORIN OPRESCU, FOSTUL PRIMAR AL CAPITALEI, RAMANE IN AREST LA DOMICILIU

Procurorii DNA au dispus trimiterea in judecata a primarului suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, pentru luare de mita, spalare de bani, abuz in serviciu si constituire a unui grup infractional organizat. In acelasi dosar au mai fost deferite justitiei alte opt persoane.

Conform unui comunicat al DNA, in rechizitoriul intocmit procurorii au retinut ca, de la finalul anului 2013, Sorin Oprescu a condus un grup infractional organizat, constituit de directorul Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane, Bogdan Cornel Popa, care avea ca scop savarsirea de infractiuni de coruptie, mai precis dare si luare de mita, din sume provenite din bugetul Municipiului Bucuresti.

Sursa foto: agerpres