DNA: Doi ofiteri de la Politia Sectorului 6, RETINUTI pentru LUARE de MITA

Procurorii DNA i-au retinut pe Nicos Colesca si Daniel Mihai Chivu, subcomisari de politie in cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti – Politia Sectorului 6, Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice, cu privire la savarsirea infractiunii de luare de mita, informeaza Agerpres.

Nicos Colesca este acuzat, pe langa infractiunea de luare de mita, si de ultraj.

Potrivit unui comunicat al DNA, cei doi ofiteri de politie urmeaza sa fie prezentati miercuri Tribunalului Bucuresti cu propunere de luare a masurilor preventive ce se impun.

DNA precizeaza ca, in 14 octombrie 2015, cei doi subcomisari de politie, in timp ce se aflau in incinta punctului de lucru al unei firme dintr-un complex comercial situat in judetul Ilfov, fiind in exercitarea atributiilor de serviciu, au pretins de la administratorul societatii suma de 10.000 lei si au primit efectiv 8.000 lei.

Procurorii au retinut ca, in schimbul acestei sume de bani, cei doi i-au promis administratorului respectiv ca-i vor facilita obtinerea unei solutii favorabile intr-un dosar penal care il privea inregistrat pe rolul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti si in care politistii efectuau acte de urmarire penala privind comiterea infractiunii de evaziune fiscala.

“Cu aceeasi ocazie, pentru a asigura scaparea sa si a colegului sau, dar si pastrarea sumei de 8.000 lei primita drept mita, Nicos Colesca a demarat in tromba cu autoturismul de serviciu in directia iesirii din complexul respectiv, desi un ofiter de politie, aflat in exercitarea atributiilor de serviciu privind constatarea infractiunii flagrante savarsite de cei doi, se afla partial in interiorul autovehiculului, in incercarea de a-i opri pe cei doi inculpati”, se arata in comunicat.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informatii si Protectie Interna.

 Sursa foto: dcnews