DNA-Doua persoane acuzate de CORUPTIE in cazul unor pasapoarte FALSIFICATE

Procurorii DNA au pus sub acuzare doua persoane, Ioan Sergiu Sonea si Daniela Ivan, pentru TRAFIC DE INFLUENTA si UZ DE FALS, in legatura cu emiterea unor PASAPOARTE FALSIFICATE.

Potrivit unui comunicat al DNA, Ioan Sergiu Sonea i-a pretins unei persoane denuntatoare o suma de bani reprezentand contravaloarea a opt PASAPOARTE FALSIFICATE (3.500 de euro/pasaport), lasand sa se creada ca are influenta asupra unor functionari cu atributii in emiterea PASAPOARTELOR.

Citeste si: PERCHEZITII LA 22 DE ADRESE DIN BUZAU LA SUSPECTI DE EVAZIUNE FISCALA SI BRACONAJ

Cu aceasta ocazie, Ioan Sergiu Sonea a promis ca-i va determina pe functionari sa elibereze documente de calatorie false.

Ca dovada a realitatii promisiunilor sale, Ioan Sergiu Sonea s-a oferit sa obtina un prim PASAPORT FALS, pentru care a primit de la denuntatoare suma de 3.500 euro, ca prima transa din suma de bani total pretinsa, pentru traficarea influentei.

De asemenea, el a impus ca, odata cu furnizarea dovezii ca se bucura de influenta asupra functionarilor mentionati, in vederea obtinerii de PASAPOARTE FALSE, sa primeasca si o a doua transa din suma pretinsa, si anume, 2.000 de euro, precum si jumatate din pretul a 5-7 pasapoarte false, pe care inculpatul a promis ca le va obtine.

La data de 17 septembrie 2014, Ioan Sergiu Sonea a primit suma de 2.000 de euro si a acceptat promisiunea sumei de 7.500 de euro.

Citeste si: MARIANA CAMPEANU, FOSTUL MINISTRU AL MUNCII, ESTE AUDIATA LA DNA

Anchetatorii sustin ca Ioan Sergiu Sonea a fost ajutat de Daniela Ivan, in sensul ca aceasta i-a remis un PASAPORT FALSIFICAT, pe care Sonea i l-a dat unei persoane in vederea trecerii frauduloase a frontierei.

PASAPORTUL FALSIFICAT avea aplicata fotografia persoanei respective, dar datele de identitate aplicate pe document erau ale unei persoane fictive. Cei doi sunt urmariti penal sub control judiciar.