DNA explica de ce apar KLAUS IOHANNIS si Rares Bogdan in referatul de arestare a lui MARIAN VANGHELIE

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a precizat intr-un comunicat remis sambata presei ca aparitia numelui presedintelui KLAUS IOHANNIS si a celui al realizatorului TV Rares Bogdan in referatul de arestare a primarului MARIAN VANGHELIE “este impusa de dispozitiile legale”.

“In cursul urmaririi penale, organul de cercetare strange si administreaza «orice element de fapt care serveste la constatarea existentei sau inexistentei unei infractiuni, la identificarea persoanei care a savarsit-o si la cunoasterea imprejurarilor necesare pentru justa solutionare a cauzei si care contribuie la aflarea adevarului in procesul penal», conform art. 97 din Codul de Procedura Penala”, precizeaza DNA in comunicat.

“Potrivit dispozitiilor legale, procurorul trebuie sa indice si sa motiveze in cuprinsul referatului prin care propune o masura preventiva cazul prevazut de lege care impune arestarea preventiva a inculpatului. Incercarea de a determina o persoana sa dea declaratii nereale organelor judiciare, promitandu-i ca va interveni pentru inchiderea dosarului si indicand persoanele la care urma sa se faca interventia pentru a face afirmatiile credibile, reprezinta un caz de arestare potrivit art. 223 alin. 1 lit. b din Codul de Procedura Penala. In acest context, prezentarea in cuprinsul referatului a unor afirmatii ale inculpatului, care cuprind elemente esentiale pentru solutionarea propunerii de arestare, este impusa de dispozitiile legale mentionate”, se mai arata in comunicat.

Citeste si: DNA nu respecta PRESEDINTIA sau cum i-a dat KOVESI cu poseta in gura lui IOHANNIS

Primarul sectorului 5, MARIAN VANGHELIE, a fost interceptat de procurorii DNA in timp ce ii spunea unei persoane apropiate ca poate interveni la KLAUS IOHANNIS, prin intermediul realizatorului TV Rares Bogdan pentru a-l ajuta cu dosarul penal, sustinand ca presedintele are nevoie de el sa faca majoritatea in Senat.

In replica, realizatorul TV a scris pe Facebook ca “nu am niciun fel de rol in construirea de majoritati parlamentare”.

Citeste si: REACTIA LUI RARES BOGDAN: “Un ABUZ infiorator al PROCURORULUI de caz. E INADMISIBIL sa legi NUMELE MEU de IOHANNIS”

“Pot sa il informez pe distinsul procuror, si pe toti cei interesati, ca ULTIMA OARA cand m-am intalnit cu persoana la care ei spun ca as fi legatura pentru constituirea majoritatii a fost exact pe data de 22 ianuarie, adica in urma cu aproape 7 saptamani!! De atunci nu am vorbit nici macar la telefon. Cum pot sa ne bage pe mine si pe omul acela, mult mai important decat mine, in rahatul lor? In nimicnicia lor! In potlogariile lor! Este o minciuna sfruntata, extrem de usor de demontat, care incearca sa ridice miza dosarului “Vanghelie” si sa puna presiune pe magistrati prin introducerea in ecuatie a unui jurnalist pe val, cu toata modestia subsemnatul, si a unui politician pe val. O mizerie fara margini!”, a scris Rares Bogdan.

MARIAN VANGHELIE a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, in dosarul in care este acuzat de luare de mita pentru favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru in atribuirea unor contracte de lucrari publice ale Primariei Sectorului 5.

Sursa foto: bzi.ro