DNA face precizari in dosarul PENSIONARILOR ILEGALE

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a facut precizari cu privire la dosarul PENSIONARILOR ILEGALE din Arges. Astfel, institutia spune ca varsta si pozitia sociala a suspectilor reprezinta criterii care pot fi avute in vedere la finalizarea URMARIRII PENALE, insa pana la acel moment este obligatorie administrarea tuturor mijloacelor de proba.

“URMARIREA PENALA se desfasoara in cauza cu respectarea stricta a dispozitiilor Codului de procedura penala, care nu permit aplicarea facultativa a acestor reguli.

Varsta si pozitia sociala a SUSPECTILOR, precum si pericolul social concret al faptelor reprezinta criterii care pot fi avute in vedere la finalizarea urmaririi penale pentru alegerea solutiei care urmeaza a fi dispusa de catre procuror (trimitere in judecata, renuntare la urmarire penala sau clasare), insa pana la acel moment este obligatorie administrarea tuturor mijloacelor de proba necesare pentru stabilirea completa a situatiei de fapt”, arata DNA.

Citeste si: CUTREMURATOR! UN ALT BATRAN S-A SINUCIS DE TEAMA DNA

Sursa citata precizeaza ca toate persoanele care au participat la savarsirea faptelor au fost citate in vederea audierii, in conformitate cu dispozitiile art. 5 si 10 din Codul de procedura penala, care instituie obligatia organelor de urmarire penala de a asigura aflarea adevarului prin administrarea tuturor probelor si de a aduce la cunostinta tuturor suspectilor drepturile de care beneficiaza pe parcursul procedurii.

“In conditiile in care persoanele care au remis sume de bani (…) nu au denuntat anterior sesizarii organului de urmarire penala fapta de coruptie, acestea nu pot avea decat calitatea conferita de codul de procedura penala, si anume cea de suspect sau INCULPAT”, sustine DNA.

In acest dosar, in 12 iunie, Tribunalul Arges a admis propunerea DNA si a dispus ARESTAREA PREVENTIVA a inculpatelor Iulia Maria Mihai, medic sef al Serviciului de Expertiza a Capacitatii de Munca si presedinte al Comisiei de Expertiza Medicala a Casei Judetene de Pensii si Asigurari Sociale Arges, si Camelia Sandulescu, medic in cadrul aceleiasi institutii, pentru luare de mita in forma continuata.

In sarcina Iuliei Mihai s-au retinut 495 de acte materiale de luare de MITA, iar in cazul Cameliei Sandulescu — 602 acte materiale, constand in aceea ca intr-un interval de aproximativ patru luni au primit sume de bani cuprinse intre 100 si 200 lei si alte foloase de la persoanele care se prezentau la cabinetele de expertiza pentru incadrarea intr-un grad de invaliditate, revizuirea medicala sau prelungirea concediului medical.

Citeste si: ALARMANT! PESTE 2.700 DE PERSOANE S-AU SINUCIS ANUL TRECUT

Premierul Victor Ponta i-a cerut joi ministrului Muncii, Rovana Plumb, sa lucreze la un proiect de lege prin care sa fie AMNISTIATI PENSIONARII cercetati pentru nereguli in intocmirea dosarelor de PENSIE.

Sursa foto: amfms.ro