DNA face verificări la Poliția Locală București! Gabriela Firea a găsit vinovatul

DNA face verificări, luni, la Poliția Locală București vizând achiziția unor mașini Duster, a unei mașini de topit zăpadă și desfășurarea unui examen pentru ocuparea unei funcții de conducere. Informația, publicată de un consilier liberal, a fost dur taxată de Gabriela Firea: “o bâtă cu care mi-a dat în cap”.

Potrivit unui document postat de consilierul general PNL Ciprian Ciucu pe Facebook, DNA a cerut Poliției Locale București să îi pună la dispoziție documentele ce au legătură cu procedura de achiziție a unui lot de încălțăminte (pantofi), a 30 de autoturisme Dacia Duster și a unei mașini de topit zăpadă.

DNA a cerut și documentele ce au legătură cu desfășurarea, în 2017, a examenului de ocupare a funcției de director executiv în cadrul Direcției Siguranță și Ordine Publică. Documentul a fost trimis de DNA către Poliția Locală pe 7 martie 2018. “Eu am aflat azi dimineață de la o postare a unui consilier general PNL. Cu asta se ocupă Opoziția, cu delațiuni. Nu am știut, probabil a fost trimisă adresa direct la Poliția Locală”, a comentat Gabriela Firea întrebată de presă despre acest subiect, informează ziare.com.

Edilul general al Capitalei a precizat că nu e nicio noutate, de vreme ce, săptămânal, Primăriei îi sunt solicitate diverse documente, vechi de 10 ani sau din mandatul actual, din partea DNA sau a altor instituții de anchetă. Gabriela Firea a găsit și vinovatul acestui control al DNA: consilierii din opoziție.

“Nu am ce să ascund, nu acopăr pe nimeni, probabil că acum s-a primit o sesizare de la bunii noștri prieteni din Opoziție, care cu asta se ocupă, cu blocarea proiectelor, cu delațiunea, vor să blocheze Bucureștiul și să perpetueze modelul păgubos în care patru, cinci companii private erau mufate la bugetul Capitalei și câștigau toate licitațiile”, a explicat Firea.

“Ce era să facă domnul consilier de la PNL, după ce șeful lui i-a spus să dea cu bată? A luat bată de dimineață, s-a dus cu ea pe Facebook și mi-a dat cu bată în cap”, a acuzat primarul general.

Ciprian Ciucu a criticat pe Facebook conducerea Poliției Locale București și modul în care s-a desfășurat examenul pentru conducerea instituției.

“În legătură cu examenul despre care se interesează DNA, e că la proști. Proști rău! Unul dintre concurenți, Toma Nistor, apropiat de Vasii, a scris corect subiectele din plicul celălalt, cel care nu a fost desfăcut! Cel care a pierdut a făcut contestație, examenul nu s-a mai concretizat, dar Nistor e în poliție, numit temporar”, a scris Ciucu pe Facebook.

Referitor la mașînă de topit zăpadă, consilierul general PNL susține că prin faptul că alte instituții au achiziționat astfel de utilaje a fost încălcată o hotărâre a Consiliului General al Municipiului București. “Despre cele 12 mașini de topit zăpadă. La poliție e doar una, dar trebuie să înțelegem contextul general. Mașinile astea sunt luate de la același furnizor de către mai multe instituții din subordinea PMB.

Li s-a cerut directorilor să le cumpere (și asta duce către vârful PMB) și, cu toate că au cam aceleași capacități, prețurile variază destul de mult, de ordinul ecilor de mii de euro. Aici au încălcat și Hotărârea CGMB care conține strategia pe salubritate în care se spune clar că obligativitatea achiziționării acestor utilaje este a operatorului de salubritate”, a mai scris Ciucu.

Sursă foto: adevărul