DNA face verificari la Primaria Targu Mures

DNA face verificari la Primaria Targu Mures

Procurorii DNA efectueaza o serie de verificari la Primaria Targu Mures, dupa ce s-au primit mai multe sesizari privind suspiciuni de coruptie privind sponsorizari pentru diferite echipe de fotbal.

Procurorii au ridicat mai multe documente care vor fi analizate pentru a vedea daca sunt dovezi ca s-au acordat finantari ilegale unor cluburi din zona.

Viceprimarul din Targu Mures, Claudiu Maior, a declarat, pentru Agerpres, ca in baza unei solicitari sosite de la Departamentul National Anticoruptie, municipalitatea a trimis, vineri, toate documentele legate de finantarea cluburilor sportive.

“Ieri (joi, n.r.) DNA ne-a trimis o adresa si ne-a solicitat actele prin care finantam cluburile sportive din oras. Este vorba despre ASA Targu Mures (echipa de fotbal, n.r.), BC Mures (echipa de baschet masculin, n.r.), CSU Medicina Targu Mures (echipa de volei, n.r.) si Sport Club Muresul Targu Mures (club de handbal feminin, n.r.). Azi le-am trimis prin curier toate documentele solicitate, adica hotararile Consiliului Local Targu Mures. Nu a descins nimeni la sediul Primariei Targu Mures”, a spus Claudiu Maior.

Reamintim ca presa locala si centrala a scris in repetate rinduri despre contractele de sposorizare controversate dintre Primaria Targu Mures – condusa de Dorin Florea (PDL) si diferite cluburi. In 2013, Gazeta Sporturilor scria despre o sedinta a Consiliului Local pe a carei ordine de zi se numarau diverse asocieri intre Primarie si echipe sportive. Suma totala a sponsorizarilor ar fi fost de 4 milioane de euro, cea mai mare suma – 8 milioane de lei – urmind sa fie primita de FCM Tirgu Mures, echipa din liga a 2-a de fotbal.

Printre cluburile propuse pentru finantare cu 3 milioane de lei se numara si C.S. City’Us din Tirgu Mures, o echipa de fotbal de sala.