DNA: Fosta directoare a CET BACAU, GABRIELA MAZILU, trimisa in JUDECATA pentru LUARE DE MITA

DNA a dispus trimiterea in judecata, in libertate, a fostei directoare economice a CET BACAU, GABRIELA MAZILU si a sotului acesteia, pentru LUARE DE MITA si, respectiv, COMPLICITATE LA LUARE DE MITA, informeaza un comunicat DNA.

In rechizitoriul intocmit, procurorii spun ca la inceputul anului 2010, in calitate de director economic al SC CET SA Bacau, Mazilu Gabriela, prin intermediul sotului sau, Mazilu Ovidiu, a pretins de la administratorul unei societati comerciale, un procent de 5% din valoarea unui CONTRACT DE FURNIZARE SI TRANSPORT DE CARBUNE ENERGETIC, in valoare totala de 12.705.000 lei fara TVA, incheiat intre cele doua societati.

In schimbul acestor bani, Mazilu Gabriela a promis ca va facilita plata la timp, de catre SC CET SA, a facturilor emise de firma respectiva si ca ii va facilita omului de afaceri incheierea unor noi contracte de transport si furnizare a carbunelui cu societatea la care era angajata.

CITESTE SI: GABRIEL SANDU ESTE SINCER: SUNT CEL MAI PROST MINISTRU DIN ISTORIE

In luna august 2010, in temeiul aceleiasi intelegeri, Mazilu Gabriela a primit de la administratorul aceleiasi societati comerciale, prin intermediul firmei sotului sau, suma totala de 650.000 de lei.

In cauza, procurorii au dispus masura asiguratorie a sechestrului asupra mai multor bunuri mobile ce apartin inculpatilor.

Procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bacau cu propunere de a se mentine masurile asiguratorii dispuse in cauza.

Sursa foto: Desteptarea