DNA: Fostul primar al PLOIESTIULUI, ANDREI VOLOSEVICI, a luat MITA

Fostul primar al Ploiestiului, senatorul ANDREI VOLOSEVICI, este acuzat de procurorii DNA Ploiesti ca a pretins si primit cu titlul de MITA suma de 80.000 de lei pentru ca o anumita firma sa castige un contract de lucrari pe bani publici.

Potrivit unui comunicat de presa al DNA, in anul 2012, ANDREI VOLOSEVICI, in calitate de primar al Ploiestiului, a pretins unui om de afaceri, denuntator in cauza, suma de 80.000 de lei pe care a primit-o in trei transe, in perioada campaniei electorale pentru alegerile locale (la care candida pentru obtinerea unui nou mandat), pentru ca, in schimb, o anumita firma la care omul de afaceri avea interes sa castige un contract pentru executarea unei parcari supraterane in municipiul Ploiesti, finantat de primarie.

Ulterior, denuntatorul urma sa obtina lucrari in subantrepriza la obiectivul respectiv, spun anchetatorii. De asemenea, in acelasi dosar ANDREI VOLOSEVICI este cercetat si pentru abuz in serviciu in legatura cu finantarea echipei de fotbal FC Petrolul Ploiesti.

CITESTE SI: UN SENATOR VREA SA SCHIMBE CODUL PENAL ASTFEL INCAT GUVERNUL SA STABILEASCA CE BUNURI POT FI OFERITE ALEGATORILOR

“In calitate de primar al municipiului Ploiesti si ordonator principal de credite, prin indeplinirea defectuoasa a atributiilor si incalcarea dispozitiilor legale, suspectul ANDREI VOLOSEVICI a initiat proiectul de hotarare privind asocierea municipiului Ploiesti cu SC FC Petrolul SA in vederea finantarii si realizarii in comun a unor actiuni, servicii si proiecte de interes public local — avand ca obiectiv principal functionarea echipei de fotbal FC Petrolul. In acelasi scop, a semnat un contract de asociere intre municipiul Ploiesti si SC FC Petrolul Ploiesti, contract incheiat prin nerespectarea dispozitiilor Legii administratiei publice locale — in conditiile in care o institutie publica nu poate finanta o activitate lucrativa desfasurata de un agent economic cu capital privat”, se arata in comunicat.

In acest fel, bugetul local a fost prejudiciat cu suma de 32.577.437 lei, iar concomitent, FC Petrolul Ploiesti a obtinut un folos necuvenit de aceeasi valoare.

Conform DNA, suma in cauza reprezinta plati efectuate exclusiv in baza contractului cu incalcarea legii privind finantele publice, chirie datorata de SC Petrolul SA pentru stadionul “Ilie Oana” pus la dispozitie in baza contractului cu incalcarea prevederilor legale, contravaloarea utilitatilor datorata de societate si achitata din bugetul local, dar si debite stabilite prin acte de control ale Curtii de Conturi a Romaniei — Camera de Conturi Prahova ca fiind datorate de societate si care in evidenta contabila a unitatii administrativ teritoriale apar ca achitate prin transferarea sumei respective intre conturi ale bugetului local si nu prin plati efectuate de societate.

Contractul de asociere mentionat anterior a fost vizat pentru legalitate de suspectii Maria Magdalena Mazalu, fost secretar al municipiului Ploiesti, si Simona Albu, sef al Serviciului Juridic in cadrul Directiei Juridice a Primariei municipiului Ploiesti.

Procurorii DNA Ploiesti au dispus, miercuri, inceperea urmaririi penale fata de ANDREI VOLOSEVICI pentru LUARE de MITA si ABUZ in SERVICIU, in acelasi dosar fiind urmarite penale si Magdalena Mazalu si Simona Albu, ambele acuzate de abuz in serviciu.

ANDREI VOLOSEVICI s-a prezentat miercuri dimineata la sediul DNA Ploiesti, fiind citat in calitate de suspect, iar la iesire a declarat ca nu se considera vinovat. “Este o procedura inceputa, o sa vin sa mai dau declaratii. In momentul asta sunt suspect. (…) Sunt niste lucruri pe care trebuie sa le demonstrez prin probatorii. (…) Din punctul meu de vedere, nu (nu sunt vinovat—n.r.) si voi incerca sa demonstrez pentru ca nu am de ce sa ma ascund”, a declarat ANDREI VOLOSEVICI. Anterior, in acest dosar au fost audiati, in calitate de martori, consilierii locali din mandatul sau.

ANDREI VOLOSEVICI a fost primar al Ploiestiului din partea PDL, in mandatul 2008-2012, iar in toamna lui 2012 a fost ales senator intr-un colegiul din Ploiesti. De asemenea, ANDREI VOLOSEVICI candideaza la alegerile din iunie pentru un nou mandat de primar al Ploiestiului din partea PNL.

Sursa foto: realitatea