DNA: Fostul sef ANAF, FLORIN ROMEO NICOLAE, trimis in judecata pentru ca ar fi luat MITA 5000 de euro

DNA Ploiesti l-a trimis in judecata, sub control judiciar, pe FOSTUL SEF AL DIRECTIEI ANTIFRAUDA din ANAF, FLORIN ROMEO NICOLAE pentru TRAFIC DE INFLUENTA, acesta fiind acuzat ca a luat o MITA de 5.000 de euro, informeaza un comunicat al Directiei Anticoruptie.

Potrivit procurorilor, in iulie 2010 “FLORIN ROMEO NICOLAE a pretins si primit de la un denuntator, reprezentant al unei societati comerciale, echivalentul in lei al sumei de 5.000 euro, lasand sa se inteleaga ca are influenta asupra factorilor de decizie din cadrul A.N.A.F. pentru solutionarea favorabila a unei contestatii formulate de firma omului de afaceri impotriva unei decizii de impunere.”

Decizia de impunere respectiva, privind obligatii fiscale suplimentare de plata la bugetul statului in valoare totala de 13.034.043 lei, fusese emisa ca urmare a unei inspectii fiscale, de catre reprezentantii Directiei Generale a Finantelor Publice Prahova.

CITESTE SI: CONSTANTA: FOST SEF DE LA PROTECTIA CONSUMATORILOR, CONDAMNAT LA INCHISOARE PENTRU CORUPTIE

Ulterior, decizia de impunere a fost desfiintata partial de A.N.A.F.- Directia Generala de Solutionare a Contestatiilor, in sensul diminuarii obligatilor de plata de la bugetul statului, de la suma de 13.034.043 lei la suma de 1.097.923 lei.

In cauza, s-a dispus masura sechestrului asigurator asupra sumei de 21.305 lei depusa de inculpatul FLORIN ROMEO NICOLAE la Trezoreria Ploiesti.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Prahova, cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii.

Vicepresedintele ANAF Romeo Nicolae si-a inaintat, pe 10 septembrie, demisia din functie premierului Victor Ponta, dupa ce procurorii DNA incepusera, in cu o zi inainte, urmarirea penala impotriva sa.

Sursa foto: Agerpres