DNA ii cere SENATULUI sa PREDEA, pana miercuri, toate INSCRISURILE din 2014 si 2015 a COMISIEI de REGULAMENT. REACTIA SENATULUI. UPDATE

 Directia Nationala Anticoruptie a trimis Senatului o solicitare de predare, pana miercuri 27 mai, la sediul DNA, toate inscrisurile intocmite in anii 2014 si 2015 de Comisia pentru Regulament a Senatului Romaniei. 

UPDATE 14:08: Senatorul SEBASTIAN GRAPA a confirmat ca senatul va trimite miercuri diminieata Directiei Nationale Anticoruptie toate inscrisurile cerute de institutie.

“O sa dam toate inscrisurile: cele de concediu, cele de protocol, toate, in cazu lui DAN SOVA”, a precizat senatorul.

GRAPA  a mai explicat si ca timpul oferit de DNA pentru a preda actele este foarte scurt.

“Timpul este foarte scurt. Vom face copii si le vom trimite, sa nu fim acuzati de altceva. Vom trimite maine dimineata prin corespondenta, la adresa indicata. Procedural nu se duce nimeni acolo cu actele in mana. La DNA te duci doar cand esti citat”, a mai spus senatorul.

Solicitarea a ajuns la Biroul Permanent al Senatului, reunit marti. 

“Refuzul de punere la dispozitia Directiei Nationale Anticoruptie a inscrisurilor aratate mai sus constituie infractiunea de obstructionarea justitiei prev. de art. 271 alin. 1 lit. b C.p” mai precizeaza DNA in docuement.

Sursa foto www.romaniaregional.ro