DNA ii raspunde premierului: VICTOR PONTA a prezentat doar opinia separata a expertului lui DAN SOVA

Procurorii DNA reactioneaza la postarea premierului VICTOR PONTA referitoare la prejudiciul din dosarul “Turceni si Rovinari” si spun ca aceasta este doar o opinie separata a expertului lui DAN SOVA, nu e rezultatul raportului de expertiza fiscala. 

B1 TV a solicitat DNA sa ofere o clarificare referitoare la prejudiciul din dosarul premierului. Astfel, procurorii au transmis umatorul comunicat:

“Fragmentul postat pe Facebook de inculpatul PONTA VICTOR VIOREL este in realitate un extras din continutul opiniei separate a unuia dintre expertii inculpatilor, respectiv expertul  desemnat de inculpatul SOVA DAN COMAN si nu reprezinta nicidecum rezultatul raportului de expertiza fiscala si contabila dispusa in cauza. 

CITESTE SI: S-a modificat SCHIMBAREA! PONTA a cazut la pace cu IOHANNIS si ISARESCU: TVA de 20%!

Raportul respectiv a fost intocmit de un expert independent, desemnat de organul judiciar, in conformitate cu art. 172 si urmatoarele CPP.

Expertul judiciar independent desemnat in cauza a stabilit ca valoarea prejudiciului produs ca urmare a infractiunii de complicitate la evaziune fiscala retinuta in sarcina inculpatului PONTA VICTOR VIOREL se ridica la suma de 51.321,80 lei, asa cum se arata in comunicatul nr 1384/VIII/3 din data de 19 august 2015, postat la www.pna.ro.

Mentionam ca raportul integral de expertiza fiscala si contabila contine 29 de file si 8 anexe”.

CITESTE SI:  VICTOR PONTA A FACUT O VIZITA-FULGER LA DNA. EXPERTIZA CONTABILA II DA FRISOARE PREMIERULUI. UPDATE

Astfel, prediciul estimat de expertul desemnat in cauza este de putin peste 51.000 lei.

Initial, DNA facuse public faptul ca prejudiciul in dosarul lui VICTOR PONTA este de 51.321 lei prin intermediul unui comunicat de presa.

Ulterior, premierul a reactionat la informatiile prezentate de DNA si a spus printr-un mesaj postat pe Facebook ca este vorba despre o manipulare a opiniei publice, subliniind ca statul roman a incasat in plus 2.000 de RON.

Sursa foto agerpres