DNA il contrazice pe premier: Nu s-a primit nicio sesizare privind Comarnic – Brasov

Oficiali ai Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au transmis ca nu s-a primit vreo sesizare din partea presedintiei sau a presedintelui cu privire la o eventuala FAPTA de CORUPTIE la autostrada Comarnic – Brasov, dupa ce premierul VICTOR PONTA a afirmat ca presedintele TRAIAN BASESCU ar fi sesizat deja DNA in acest caz.

“Pe rolul DNA nu a fost primita, nici inregistrata vreo sesizare de la presedintele Romaniei sau de la administratia prezidentiala avand ca obiect atribuirea/nereguli privind lucrarile la autostrada Comarnic-Brasov”, a transmis DNA, informeaza Mediafax.

Purtatorul de cuvant al Guvernului, MIREL PALADA, a reactionat si el dupa ce purtatorul de cuvant al presedintiei, GABRIEL OPREA, a spus ca presedintele TRAIAN BASESCU nu a facut vreo sesizare la DNA privind autostrada Comarnic-Brasov.

CITESTE SI: Basescu a sesizat DNA cu privire la autostrada Comarnic – Brasov, sustine Ponta. Oprea il contrazice 

“Presedintele Romaniei se afla intr-una din urmatoarele situatii: fie are cunostinte despre fapte de coruptie implicate intr-un proiect public important de infrastructura si nu sesizeaza organele abilitate ale statului – in speta DNA, fie s-a folosit de un neadevar pentru a forta blocarea acestui proiect. Cu alte cuvinte, ori ascunde fapte de coruptie, ori minte!”, sustine purtatorul de cuvant al Guvernului. Ulterior, MIREL PALADA a explicat, intr-o interventie telefonica la Romania Tv, declaratiile prim-ministrului: “Premierul nu minte, a fost dezinformat cu privire la felul in care a fost facuta aceasta plangere penala”.

Afirmatiile purtatorului de cuvant al lui VICTOR PONTA vin dupa ce, luni seara, premierul a explicat ca presedintele TRAIAN BASESCU a sesizat deja DNA cu privire la autostrada Comarnic-Brasov.

“Atentie, a facut sesizare pentru un contract pe care noi nu l-am semnat. Deci el a zis: ‘Va spun eu ca astia-s niste corupti!? ‘. DNA, daca primeste sesizare, sigur, s-a dus si a intrebat: ‘Ati semnat vreun contract?’. ‘Nu, nu am semnat inca. O sa-l semnam!’. ‘Aaa… ca ne-a zis domnul Basescu ca atunci cand o sa-l semnati o sa fie ceva…'”, a spus Ponta, la Romania Tv.

In replica, purtatorul de cuvant al presedintelui, Bogdan Oprea, a declarat ca seful statului nu a facut nicio sesizare la DNA asa cum, “in mod mincinos”, a afirmat premierul. 

Sursa foto: realitatea.net