DNA il contrazice pe Victor Ponta: Lucian Duta nu este cercetat penal in niciun dosar

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) reactioneaza la declaratiile premierului Victor Ponta, potrivit carora Lucian Duta, propus de Presedintie in Consiliul de Administratie a CNAS, nu ar fi potrivit pentru aceasta calitate deoarece este cercetat penal.

In consecinta, DNA precizeaza, intr-un comunicat de presa remis catre ziare.com, ca fostul presedinte al CNAS Lucian Duta nu are calitate de invinuit sau inculpat in niciun dosar aflat pe rolul DNA, prin urmare fata de acesta nu se efectueaza acte de urmarire penala.

“Directia Nationala Anticoruptie a primit si a inregistrat doua rapoarte de control transmise institutiei de catre Corpul de Control al Primului Ministru, privind aspecte legate de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, dosarele penale formate aflandu-se in lucru in acest moment. Referitor la domnul Lucian Duta (fost presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate), va comunicam ca acesta nu are calitate de invinuit sau inculpat in niciun dosar aflat pe rolul DNA, prin urmare fata de acesta nu se efectueaza acte de urmarire penala”.

Premierul Victor Ponta a contestat nominalizarea lui Lucian Duta in Consiliul de Administratie al CNAS, sustinand ca acesta ar fi urmarit penal in mai multe dosare.

Vezi aici declaratia lui Victor Ponta

Lucian Duta a negat, la randul sau, ca ar fi urmarit penal si a explicat ca exista o plangere la DNA depusa de Corpul de Control al primului ministru Victor Ponta in legatura cu activitatea CNAS, dar care se afla in analiza.

“Pentru o corecta informare a opiniei publice, doresc sa fac urmatoarele precizari. Nu exista nicio incepere de urmarire penala de catre DNA pe numele meu. Exista o plangere la DNA depusa de Corpul de Control al primului ministru Victor Ponta in legatura cu activitatea CNAS, o plangere care se afla in analiza. In concluzie, nu sunt cercetat penal, nu s-a inceput niciun fel de urmarire penala pe numele meu”, a subliniat fostul presedinte CNAS.

Foto: Libertatea