DNA: Judecatorul DAN ANTON, retinut pentru trafic si cumparare de influenta. UPDATE

Judecatorul DAN ANTON va fi audiat de procurorii anticoruptie la Bucuresti, magistratul fiind scos din Curtea de Apel Iasi si transportat cu o duba, miercuri dupa-amiaza, la sediul central al DNA, informeaza Agerpres.

UPDATE 23:41: Judecatorul DAN ANTON din Iasi, acuzat, intre altele, ca a promis unui om de afaceri ca va interveni la doua judecatoare in cazul unui barbat condamnat pentru contrabanda cu tigari, a fost retinut de procurorii DNA.

DAN ANTON va fi dus, joi, la instanta cu propunere de arestare preventiva.

 Stire initiala

Magistratul vizat de perchezitiile efectuate miercuri de DNA la Iasi ar fi promis ca intervine la fostul premier moldovean VLAT FILAT pentru oameni de afaceri, cerand in schimb bani si angajarea unei persoane apropiate intr-o institutie din Republica Moldova, au declarat pentru surse judiciare.

CITESTE SI: PERCHEZITII DNA la IASI si SUCEAVA intr-un dosar de coruptie care vizeaza un JUDECATOR si o PROCUROARE

Sursele au precizat ca judecatorul DAN ANTON de la Curtea de Apel Iasi este cel care ar fi facut aceasta promisiune.

“Procurori din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie — Sectia de combatere a coruptiei efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie, asimilate celor de coruptie si a unor infractiuni contra libertatii persoanei, comise in perioada 2014-2015. In cursul zilei de 21 octombrie, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 10 locatii situate in judetele Iasi si Suceava, reprezentand domiciliile unor persoane fizice si sediile unor societati comerciale”, se arata intr-un comunicat al DNA transmis miercuri.

CITESTE SI: FOSTUL PREMIER MOLDOVEAN VLAD FILAT, ARESTAT PREVENTIV PENTRU 30 DE ZILE

Sursa foto: antena3