DNA le-a facut un cadou neasteptat TRASEISTILOR din politica autohtona

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) le-a facut un cadou neasteptat TRASEISTILOR. Acestia din urma pot rasufla usurati dupa ce procurorii anticoruptie au decis inchiderea dosarului care viza OUG 55/2014.

Dosarul Ordonantei de Urgenta a Guvernului (OUG) 55/2014 (asa-numita „ORDONANTA a TRASEISTILOR”) a fost inchis de DNA. Dupa cercetari de aproape un an, procurorii anticoruptie au ajuns la concluzia ca este legal modul in care a fost initiat si a trecut actul normativ, care permite trecerea alesilor locali de la un partid la altul fara sa isi piarda mandatul, relateaza postul de televiziune Realitatea.

CITESTE SI: DNA VREA MANDATE DE RETINERE PENTRU 72 DE ORE. PROPUNERILE INSTITUTIEI DE REVIZUIRE A CONSTITUTIEI

OUG 55/2014 le permite alesilor locali sa migreze la alte formatiuni, fara a-si pierde mandatul, acestia avand la dispozitie 45 de zile pentru a-si declara optiunea. Alesii locali au putut opta pentru un partid pana pe 17 octombrie.

Potrivit unui raport Expert Forum, publicat in ianuarie 2015, peste 5.000 de alesi locali, dintre care 552 de primari, au migrat la alte partide dupa adoptarea OUG 55/2014, marele castigator fiind PSD, catre care s-au indreptat 79% dintre primarii care au migrat, iar marii perdanti fiind PNL si PDL.

Sursa foto: jurnalul