DNA: MIRCEA BASESCU a folosit numele presedintelui Romaniei

MIRCEA BASESCU A SCAPAT! DOSARUL A FOST CLASAT

Departamentul National Anticouptie (DNA) arata in referatul de retinere publicat vineri dupa-amiaza ca faptele lui Mircea Basescu sunt de o gravitate exceptionala, acesta folosindu-se de numele presedintelui Romaniei primind bani pentru a interveni pentru Bercea Mondial

Procurorii DNA apreciaza in referatul prin care cer arestarea lui Mircea Basescu, acuzat de acoruptie, ca lasarea in libertate a acestuia pune in pericol ordinea publica. In documentul procurorilor se arata ca Mircea Basescu s-ar fi folosit de calitatea sa de membru al familiei prezidentiale.

Afla aici ultimele detalii privind cazul Mircea Basescu

Astfel, potrivit procurorilor, Mircea Basescu s-ar fi folosit de calitatea de membru al familiei prezidentiale, pentru a da impresia cu privire la influenta pe care ar putea-o avea asupra magistratilor care instrumentau dosarele lui Sandu Anghel si pentru a da credibilitate obtinerii unor hotarari favorabile.

Totodata, desi stia care sunt obligatiile presedintelui, Mircea Basescu i-ar fi comunicat lui Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, ca nu poate sa il ajute, dar nici nu a descurajat comentariile acestuia despre persoana sefului statului.

Citeste si: Ponta si-a moderat discursul fata de demisia presedintelui Basescu

Dimpotriva, Mircea Basescu ar fi alimentat acele comentarii pentru a da greutate aparentei ca ar avea influenta asupra fratelui sau si asupra magistratilor.

Nu exista nicio proba ca Mircea Basescu ar fi intervenit la fratele sau sau la magistrati, dar asta nu inseamna ca nu exista infractiunea de trafic de influenta, se arata in referat.

Din denunturi si din materialele video filmate cu o camera ascunsa depuse la dosar reiese ca in primavara lui 2011 Mircea Basescu ar fi promis membrilor familiei Anghel ca le poate obtine gratierea lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

Afla aici cum a ajuns fratele presedintelui Romaniei sa se inrudeasca cu familia lui Bercea Mondial

Mircea Basescu a fost adus la Tribunalul Bucuresti, care urmeaza sa se pronunte cu privire la cererea procurorilor DNA privind arestarea sa.

Anchetatorii il acuza pe Mircea Basescu de trafic de influenta. Fratele presedintelui Romaniei ar fi primit 250.000 de euro prin intermediari de la familia interlopului Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Procurorii DNA l-au retinut si pe cel care ar fi intermediat afacerea, Marian Capatana.