DNA nu este de acord cu eliberarea conditionata a lui Victor Babiuc

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au decis sa atace, luni, hotararea Judecatoriei Gaesti, care a admis cererea de eliberare din inchisoare a fostului ministru al Apararii Victor Babiuc, informeaza postul Realitatea Tv.

DNA s-a sesizat prin mass-media de faptul ca Parchetul de pe langa Judecatoria Gaesti nu a atacat decizia magistratilor, permitand, astfel, eliberarea lui Babiuc.

Procurorii DNA ar putea avea insa probleme, avand in vedere ca termenul privind depunerea recursului a fost depasit. Hotararea a fost propuntata pe 19 decembrie iar termenul pentru recurs este de 3 zile. Astfel, acest termen s-a incheiat astazi, la ora 16:00.

Cererea lui Victor Babiuc a fost formulata in conditiile in care el are 75 de ani, iar Codul Penal prevede ca barbatii condamnati in varsta de cel putin 60 de ani pot fi eliberati conditionat dupa executarea unei treimi din durata pedepsei, in cazul in care au primit o pedeapsa de cel mult 10 ani. Totodata, avocatii lui Babiuc au aratat ca acesta este si bolnav, dar s-au folosit si de buna-purtare a acestuia pe perioada detentiei ca motiv de eliberare.

Victor Babiuc a fost intemnitat in 21 mai, el fiind incarcerat mai intai la Penitenciarul Rahova, apoi transferat la Jilava si, ulterior, la Penitenciarul Gaesti.

Sursa foto: realitatea.net