DNA: OFITER de la IPJ CONSTANTA, retinut pentru LUARE de MITA

Procurorii DNA l-au RETINUT pe LAURENTIU MARIN DOBRE, ofiter de politie judiciara in IPJ Constanta – Serviciul de Investigatii Criminale, pentru LUARE de MITA si va fi prezentat vineri Tribunalului Constanta cu propunere de ARESTARE PREVENTIVA pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat al DNA postat pe site-ul institutiei, in 29 iunie, LAURENTIU DOBRE, subcomisar de politie, a pretins de la o persoana (martor denuntator) suma de 3.000 euro pentru ca, in exercitarea atributiilor de organ de cercetare, sa nu dispuna inceperea urmaririi penale fata de acesta in dosarul in care este cercetat.

CITESTE SI: BUZAU. UN POLITIST A MURIT DUPA CE A FOST INTEPAT DE O ALBINA

“In plus, inculpatul LAURENTIU DOBRE i-a promis denuntatorului ca in schimbul sumei respective va dispune restituirea bunurilor ce au fost ridicate cu ocazia perchezitiei domiciliare efectuata in aprilie la domiciliul acestuia din urma. Ulterior, la 16 iulie, martorul denuntator a fost abordat din nou de Laurentiu Dobre, care i-a pretins, inca o data, 3.000 euro in scopul mentionat”, sustin procurorii.

DNA precizeaza ca pentru primirea sumei de 3.000 euro ofiterul de politie a stabilit ca termen limita data de 20 iulie si, ulterior, 23 iulie.

Sursa citata subliniaza ca joi, in jurul orelor 17,00, LAURENTIU DOBRE s-a intalnit cu denuntatorul in Portul Tomis din Constanta, imprejurare in care inculpatul a primit de la acesta 3.000 euro, constatandu-se astfel infractiunea flagranta.

In cauza procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii.

Sursa foto: adevarul