DNA: Ofiter de la sectia de Politie nr 26 din CAPITALA, RETINUT pentru SANTAJ

Procurorii DNA l-au retinut vineri pe MARIAN DANIEL POPA, inspector de politie in cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti – Sectia 26, pentru SANTAJ, dupa ce a fost prins in FLAGRANT in timp ce primea 36.500 euro de la un om de afaceri. El va fi prezentat Tribunalului Bucuresti cu propunerea de ARESTARE PREVENTIVA pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis vineri si citat de Agerpres, in perioada iulie – octombrie 2015, Daniel Popa a constrans un dezvoltator imobiliar, denuntator in cauza, sa ii remita, fie un apartament cu doua camere situat intr-un imobil aflat in constructie in localitatea Popesti-Leordeni, fie o garsoniera dubla plus alte lucrari de constructie, ambele evaluate la o valoare de 45.000 euro.

Procurorii sustin ca acesta l-a amenintat pe omul de afaceri cu acte pagubitoare, respectiv efectuarea unor demersuri la institutiile abilitate ale statului care ar fi putut avea ca rezultat fie impiedicarea finalizarii constructiei, fie imposibilitatea instrainarii de catre acesta din urma a locuintelor respective.

CITESTE SI: ROBERTO ABABEI, FOSTUL DIRECTOR ADJUNCT AL POLITIEI CAPITALEI, A LUAT MITA SI LA ANIVERSAREA FIICELOR SALE

“Ca urmare a unor discutii purtate de Daniel Popa cu omul de afaceri a fost stabilit faptul ca acesta din urma se obliga sa remita ofiterului de politie 36.500 euro, bani in schimbul carora, inculpatul urma sa renunte la toate intentiile sale legate de sesizarea institutiilor abilitate sa se pronunte cu privire la legalitatea imobilului respectiv”, se arata in comunicat.

DNA precizeaza ca vineri, in biroul denuntatorului, s-a prezentat Daniel Popa unde a primit 36.500 euro, actiune urmata de semnarea unui inscris sub semnatura privata intitulat “contract de despagubire”, incheiat pentru a da o aparenta de legalitate, moment in care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante.

Sursa foto: b365