DNA, pe urmele MAFIEI CU MEDICAMENTE PENTRU CANCER

Un numar de 61 de perchezitii au avut loc astazi in Bucuresti si in mai multe judete din tara, la FARMACII si la mai multe CABINETE MEDICALE. Procurorii DNA sunt pe urmele mafiei cu medicamente pentru cancer. Faptele au fost comise in perioada 2012 – 2015. Potrivit procurorilor DNA, doctorii ar fi luat MITA ca sa prescrie pacientilor anumite medicamente.

Procurori din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie, efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, comise in perioada 2012 – 2015.

In ancheta procurorilor anticoruptie se vorbeste despre o adevarata MAFIE A MEDICAMENTELOR. Printre institutiile vizate de anchetatori se numara Institutul Oncologic “Ion Chiricuta”, Spitalul de zi Cluj-Napoca, dar si cateva cabinete medicale si firme care produc medicamente pentru cancer. 

Ancheta ar fi scos la iveala faptul ca mai multe firme de medicamente ar fi oferit unor medici din cateva spitale din judetele Mures, Salaj, Sibiu, Bistrita si Cluj achitarea unor cheltuieli la diverse simpozioane si congrese internationale, acoperind cheltuielile pe care le implicau simpozioanele. In realitate, cheltuielile reprezentau o MITA MASCATA pentru ca medicii sa prescrie medicamentele pe care firmele respective le produceau. Acestea erau mult mai scumpe.

CITESTE SI: CLARITROMICINA, antibioticul prescris pe scara larga de medici, poate creste riscul de deces

Potrivit procurorilor DNA, unii din medicii implicati in aceasta mafie la nivelul sistemului sanitar ar face parte si din comisiile de achizitii de medicamente organizate la nivelul spitalelor. In anumite cazuri, nu numai ca prescriau medicamentele respective pentru cancer, dar chiar le aduceau la nivelul spitalelor si le impuneau drept tratament unor bolnavi de cancer.

“Exista o practica, nu la toti, a unora dintre producatorii de medicamente, a distribuitorilor, a lanturilor de farmacii, de MARKETING AGRESIV in ceea ce priveste promovarea unor produse, pornind de la suplimente nutritive sau medicamente pentru care pacientul este obligat sa plateasca sume importante de bani. Exista, de asemenea, si un marketing agresiv pentru scoaterea de pe piata a unor medicamente utile, pe care medicii le prescriu, dar pacientii nu le mai gasesc la farmacie. Medicii sunt nevoiti acum sa gaseasca alte scheme terapeutice. Peste 850 de medicamente au disparut din farmaciile noastre”, a declarat, intr-o interventie la Realitatea TV, VASILE BARBU, presedinte Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor.

Sursa foto: libertatea