Fiica primarului Pitestiului, TUDOR PENDIUC, a fost RETINUTA. Edilul este AUDIAT in continuare la DNA

Procurorii DNA PERCHEZITIONEAZA, joi dimineata, locuintele si sediile de firma ale mai multor oameni de afaceri din Bucuresti si Arges, dar si domiciliul primarului orasului Pitesti, TUDOR PENDIUC, precum si sediul primariei, informeaza B1 TV.

UPDATE ora 23.00: Primarul de Pitesti Tudor Pendiuc a fost retinut, joi, de procurorii DNA, in dosarul in care cercetat pentru fapte de coruptie privind acordarea unor contracte de achizitii publice, prejudiciul fiind de aproximativ 1 milion de euro. Afla aici detalii

UPDATE 19.34: ELENA EMANUELA PENDIUC, fiica primarului TUDOR PENDIUC, a fost retinuta, joi, de procurorii DNA, in dosarul in care tatal ei este cercetat pentru fapte de coruptie privind acordarea unor contracte de achizitii publice, prejudiciul fiind de aproximativ un milion de euro.

EMA PENDIUC a iesit in urma cu putin timp din sediul DNA, incatusata, fiind condusa la un centru de retinere si arest preventiv. Ea urmeaza sa fie prezentata instantei cu propunere de arestare preventiva.

Tatal ei, primarul TUDOR PENDIUC, adus la DNA in jurul pranzului, este in continuare audiat.

UPDATE 12.45: TUDOR PENDIUC a fost adus la sediul DNA Bucuresti pentru a fi audiat in dosarul de coruptie, dupa ce anchetatorii au efectuat perchezitii la sediul primariei Pitesti, cat si la locuinta acestuia.

UPDATE 11.41: PENDIUC a fost escortat la sediul primariei Pitesti pentru a asista la PERCHEZITIILE DNA. El a declarat ca nu stie de ce este cercetat. Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, edilul este suspectat de fapte de coruptie, abuz in serviciu si luare de mita, in legatura cu initierea unui proiect de modernizare a serviciului public de transport in comun in Pitesti.

UPDATE 11.40: Fiica lui TUDOR PENDIUC a ajuns la DNA. In jurul orei 13.00 este asteptat si primarul Pitestiului. Potrivit B1 TV, in acest caz PENDIUC ar fi primit mita un apartament, care a fost trecut pe numele fiicei sale.

Stire initiala:

Potrivit Directia Nationala Anticoruptie (DNA), procurorii fac 18 PERCHEZITII in Bucuresti, Pitesti si localitatile invecinate acestora, dintre care una este sediul unei institutii publice, iar restul la societati comerciale si domiciliile unor persoane.

Citeste si: AFACERISTUL FLORIN MARAN, RETINUT DE DNA IN DOSARUL DE EVAZIUNE FISCALA

“Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de CORUPTIE efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni de savarsire, in perioada 2007 – 2014, a unor infractiuni de CORUPTIE si asimilate celor de CORUPTIE”, a precizat sursa citata.

Surse judiciare citate de Mediafax, au declarat ca institutia publica unde se fac PERCHEZITII este Primaria Pitesti. De asemenea, procurorii perchezitioneaza si locuinta primarului PSD din Pitesti, TUDOR PENDIUC.

Potrivit surselor citate, dosarul vizeaza fapte de CORUPTIE privind acordarea unor contracte de achizitii publice mai multor firme, la care procurorii fac PERCHEZITII. Unul dintre aceste contracte are legatura cu achizitiile facute de Regia de Transport Public Pitesti, privind cumpararea mai multor autobuze.

Citeste si: PERCHEZITII LA OAMENI DE AFACERI DIN CINCI JUDETE

Prejudicul estimat de procurori in aceasta cauza ar fi de aproximativ un milion de euro, fiind produs intre 2007 si 2014, au mai aratat sursele citate.

Procurorii sunt sprijiniti in aceasta cauza de Serviciul Roman de Informatii si Brigada Speciala de Interventie a Jandarmeriei.

Sursa foto: ziarulargesul.ro