DNA: Perchezitii la CJ Ialomita. Este vizat baronul PSD, Vasile Silvian Ciuperca. UPDATE

felix tataru, audieri noi, dosar gala bute, stefan lungu, sediul dna, procurori anticoruptie

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie fac, miercuri dimineata, PERCHEZITII la sediile Consiliului Judetean Ialomita si Spitalului Judetean Ialomita, intr-un dosar privind infractiuni de CORUPTIE, fiind vizat si presedintele CJ, SILVIAN CIUPERCA.

UPDATE 15.26: Presedintele Consiliului Judetean Ialomita, Silvian Ciuperca, le-a declarat miercuri, jurnalistilor, dupa incheierea perchezitiilor procurorilor DNA la sediul institutiei pe care o conduce, ca nu are nicio legatura cu ceea ce s-a prezentat in mass-media referitor la dosarul care il vizeaza.

“In momentul acesta isi finalizeaza (procurorii – n.r.) operatiunea de verificare si de pastrare a unor documente. Suspiciunea trebuie eliminata, stiti foarte bine cat tin eu la astfel de lucruri si sunt foarte tulburat ca am devenit obiectul acestei zile nefericite. In rest, ne desfasuram activitatea, sedinta CJ se desfasoara in mod obisnuit (…) Nu am niciun fel de comunicare, nu am niciun fel de legatura cu ceea ce inteleg ca spun televiziunile, absolut nicio legatura”, a spus Ciuperca.

El a specificat ca nu si-a luat avocat si nici nu doreste aparator legal, iar toate intrebarile privind dosarul DNA pot fi gasite in documentele publice privind concesionarea terenului agricol vizat de ancheta procurorilor. Presedintele CJ Ialomita a mai precizat ca perchezitia in biroul sau a durat aproximativ 45 de minute, iar cea de la el de acasa o ora si jumatate.

Potrivit procurorilor DNA, in acest dosar sunt vizati, in afara presedintelui CJ Ialomita, baronul PSD Vasile Silvian Ciuperca, si directori din cadrul Spitalului Judetean Ialomita, cu suspiciuni de fapte de CORUPTIE. Sursele citate precizeaza ca procurorii fac PERCHEZITII si la mai multe firme unde exista suspiciuni de CORUPTIE in legatura cu achizitii publice savarsite de catre functionari ai statului.

Citeste si: UPDATE. PERCHEZITII LA CFR CALATORI BUCURESTI SI GALATI. DIRECTOR DUS LA AUDIERI CU JANDARMII

Intr-un comunicat de presa remis, miercuri dimineata, DNA precizeaza ca procurori din cadrul Sectiei de Combatere a Infractiunilor Conexe Infractiunilor de Coruptie a Directiei Anticoruptie fac cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de CORUPTIE si asimilate celor de CORUPTIE, comise in cursul anului2014.

Conform aceluiasi document, perchezitiie facute de catre procurorii DNA se desfasoara in 30 de locatii situate in municipiul Bucuresti si judetele Ialomita si Calarasi, din care trei sunt institutii publice de interes local, iar restul sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice. Potrivit unor surse judiciare, cea de-a treia institutie publica unde au loc perchezitii este Agentia de Dezvoltare Sud-Muntenia.

Citeste si: DOSARUL MICROSOFT: DORIN COCOS A ANTEDATAT CU PIXURI DE CULORI DIFERITE CHITANTE PENTRU O PARTE A BANILOR PRIMITI

In aceasta cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si din partea Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei.