DNA: Ponta nu are nicio calitate in dosarul Microsoft

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) precizeaza ca premierul Victor Ponta nu are nicio calitate in dosarul licentelor Microsoft.

Amintim ca Victor Ponta a declarat, marti seara, referindu-se la dosarul Microsoft, ca nu a existat niciun control al Corpului de Control al prim-ministrului legat de licente si ca in 2004 nu mai era seful acestei structuri.

“Unu: Niciodata, in niciun fel, nu am avut in atributiile mele ceva legat de contracte, in general, nu doar despre licente. Doi: Corpul de control al prim-ministrului — am verificat la birou — nu a facut niciodata niciun control legat de licente. Trei: In 2004 nu mai eram seful Corpului de control. Din data de 11 martie am devenit ministru pentru acquis-ul comunitar, deci nu aveam nicio legatura cu controlul si, in ultimul rand, parca era ceva acolo ceva cu sediul TSD. TSD-ul nu a avut niciodata personalitate juridica si a fost inaugurat in 2002, nu in 2004″, a precizat Ponta.

Citeste si: VICTOR PONTA: Corpul de control NU a facut verificari in privinta licentelor Microsoft

Precizarea a fost facuta la solicitarea jurnalistilor, in contextul in care numele sau si al lui Adrian Nastase sunt invocate de un martor intr-o declaratie data in fata procurorilor DNA in dosarul Microsoft. Declaratia martorului apare in cererea prin care DNA solicita aviz pentru ridicarea imunitatii a noua fosti ministri cercetati in acest dosar.

DNA cere aviz de la presedinte, Senat, Camera Deputatilor si Parlamentul European pentru inceperea urmaririi penale in cazul a noua fosti ministri care in perioada mandatelor ar fi savarsit infractiuni, in cazul licentelor Microsoft pentru scoli.

In acest dosar sunt vizati Ecaterina Andronescu, Valerian Vreme, Serban Mihailescu, Dan Nica, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tanasescu, Gabriel Sandu si Adriana Ticau.

“Directia Nationala Anticoruptie a fost sesizata la data de 5 iunie 2013 de catre Corpul de Control al Primului-Ministru, ca urmare a actiunii de control efectuata la Ministerul pentru Societatea Informationala si la Ministerul Educatiei Nationale, in legatura cu inchirierea de licente educationale. intrucat din Raportul de control rezultau indicii cu privire la incheierea, in conditii nelegale, a contractului comercial de inchiriere licente din 15.04.2004, extins ulterior pentru produse educationale Microsoft, a actelor aditionale la acest contract, precum si a contractelor aferente derularii Programul «Sistem Educational Informatizat» (SEI), Directia Nationala Anticoruptie s-a sesizat din oficiu cu privire la savarsirea unor infractiuni de abuz in serviciu si respectiv a unor infractiuni de coruptie in legatura cu derularea acestor contracte”, se arata intr-un comunicat de presa al DNA.