DNA PREGATESTE SECHESTRAREA AVERII CUMNATULUI lui PONTA (surse)

Potrivit unor surse, procurorii DNA din Ploiesti pregatesc sechestrarea averii cumnatului lui Victor Ponta, Iulian Hertanu, care se afla in arest preventiv, in dosarul in care este acuzat de deturnare de fonduri europene si evaziune fiscala, prejudiciul ridicandu-se la peste 10 milioane de lei, informeaza Realitatea TV.

Potrivit acelorasi surse, procurorii DNA inventariaza bunurile lui Iulian Hertanu, pentru ca mai apoi sa treaca la sechestrarea propriu-zisa a acestora. In acest fel, anchetatorii se vor asigura ca dupa ce se va dovedi vinovatia lui Iulian Hertanu, si a presupusilor sai complici, eventualul prejudiciu din acest dosar se va recupera. 

CITESTE SI: PERCHEZITII la sediile PNL si PSD Prahova in lui IULIAN HERTANU. UPDATE

Iulian Hertanu se afla in spatele gratiilor inca de la jumatatea lunii februarie. Procurorii anticoruptie il acuza pe acesta ca ar fi constituit un grup infractional organizat, in asa fel incat sa isi adjudece un contract de lucrari publice. Contractul respectiv era finantat din fonduri europene si se presupune ca acele fonduri ar fi fost deturnate in interes personal. Mai mult, procurorii DNA il acuza pe Iulian Hertanu si de evaziune fiscala.

CITESTE SI: Cumnatul lui PONTA, IULIAN HERTANU, isi petrece Pastele in AREST PREVENTIV

Prejudiciul din acest dosar se ridica la peste 10 milioane de lei, a transmis Realitatea TV.