DNA: Procuror de la Parchetul de pe langa Tribunalul Teleorman, retinut pentru LUARE de MITA

TRAIAN EDUARD NEDELCUTA, procuror la Parchetul de pe langa TRIBUNALUL TELEORMAN, a fost retinut miercuri pentru LUARE de MITA in forma continuata, intr-un dosar instrumentat de Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie din cadrul DNA, informeaza Agerpres.

In acelasi dosar, procurorii anticoruptie au dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de suspecta Mioara Damiana Costache, grefier la Parchetul de pe langa Judecatoria Zimnicea, pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la luare de mita in forma continuata si complicitate la dare de mita in forma continuata.

“In cursul lunii mai 2014, inculpatul TRAIAN EDUARD NEDELCUTA, in calitate de procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Teleorman, prin intermediul grefierei Costache Mioara Damiana, a acceptat de la rudele unei persoane inculpate intr-un dosar pe care-l instrumenta (denuntatori in cauza) promisiunea oferirii sumei de 12.000 euro. Pentru acesti bani, magistratul ar fi fost de acord sa obtina o situatie juridica favorabila rudei denuntatorilor, arestat preventiv (…), prin schimbarea incadrarii juridice din infractiunea de tentativa de omor intr-o infractiune cu limite de pedeapsa mai mici – loviri sau alte violente sau vatamare corporala”, se arata intr-un comunicat al DNA transmis miercuri.

Potrivit procurorilor anticoruptie, TRAIAN EDUARD NEDELCUTA a primit efectiv, in acelasi context si prin acelasi intermediar, suma de 2.000 euro. Banii au fost dati in schimbul promisiunii ca va obtine de la medicul legist un certificat medico-legal, din continutul caruia sa reiasa ca lovitura aplicata de agresor nu a pus in pericol viata victimei.

“Deoarece magistratul nu a reusit sa-si traficheze influenta pe langa medicul legist, in scopul aratat mai sus, prin intermediul suspectei Costache Mioara Damiana, acesta a restituit denuntatorilor suma de 2.000 euro”, se mai precizeaza in comunicat. TRAIAN EDUARD NEDELCUTA urmeaza sa fie prezentat joi la Curtea de Apel Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Sursa foto: realitatea