DNA: Procurorul FLORIAN MANACHE, trimis in judecata pentru abuz in serviciu

Procurorii DNA l-au trimis in judecata pe Florian MANACHE, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Rosiori de Vede, la data faptelor, pentru FAVORIZAREA FAPTUITORULUI si ABUZ IN SERVICIU, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

In dosar, a fost deferit justitiei si IONEL-DOREL UDRICA, pentru complicitate la abuz in serviciu si instigare la marturie mincinoasa, in forma continuata (2 infractiuni).

Potrivit unui comunicat al DNA, in perioada 20-30 octombrie 2014, Florian Manache, in calitate de procuror de caz, cu stiinta, a instrumentat in mod defectuos un dosar in care se efectuau cercetari fata de Ionel Udrica pentru savarsirea unei infractiuni la regimul circulatiei.

“Concret, Manache, de coniventa cu inculpatul Udrica, si-a exercitat in mod defectuos atributiile de serviciu, actionand pentru a impiedica tragerea la raspundere penala a acestuia din urma, in sensul ca a readministrat probatoriul, dirijand in mod voit declaratiile martorilor in scopul disculparii persoanei fata de care se efectuau cercetari. Astfel, prin ordonanta din 30 octombrie 2014, Manache a dispus clasarea cauzei fata de Ionel Udrica, caruia i-a procurat un folos necuvenit, constand in pronuntarea unei solutii de netrimitere in judecata si restituirea permisului de conducere, cu consecinta atingerii grave a interesului general de infaptuire a justitiei si implicit intereselor legitime ale Parchetului de pe langa Judecatoria Rosiori de Vede”, sustin procurorii.