DNA: Realizatorul B1 Tv ANDREI BADIN este URMARIT PENAL pentru LUARE de MITA

ANDREI BADIN, URMARIT PENAL, JURNALIST B1 TV URMARIT PENAL, LUARE DE MITA, PROCURORI DNA, ANDREI BADIN URMARIT PENAL,

B1 TV anunta, joi, intr-un comunicat de presa ca “in urma informatiilor aparute in presa privind o posibila punere sub invinuire penala a jurnalistului ANDREI BADIN”, televiziunea “a hotarat ca, pana la clarificarea situatiei de catre organele competente, sa suspende atat aparitia sa in emisiunile televizate ale postului, cat si implicarea in deciziile editoriale”.

B1 mentioneaza ca “ANDREI BADIN beneficiaza in mod firesc de prezumtia de nevinovatie si suntem convinsi ca va lamuri acuzatiile care i se aduc. Totusi, din respect pentru telespectatorii nostri, simpla suspiciune de incalcare a codului deontologic al profesiei de jurnalist ne-a determinat sa luam, de comun acord cu ANDREI BADIN, decizia de retragere a sa din emisiunile postului.”

CITESTE SI: NARCISA IORGA: Cu sau fara inceperea URMARIRII PENALE, LAURA GEORGESCU trebuie sa plece de la CNA 

“Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus extinderea URMARIRII PENALE in cauza si efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de suspectul BADIN ANDREI-DAN, sub aspectul savarsirii infractiunii de LUARE de MITA. 

CITESTE SI: Prodecanul de la ASE, ARESTAT preventiv

 

Din ordonanta de efectuare in continuare a URMARIRII PENALE intocmita de procurori a rezultat ca exista date si indicii temeinice potrivit carora:  In luna august 2013, numitul BADIN ANDREI DAN, realizator al unei emisiuni televizate, difuzata de un post de televiziune national, a pretins si primit de la un denuntator suma de 5.000 de lei, pentru a nu continua o campanie de presa care viza, la acel moment, pe Ministrul Mediului si al Schimbarilor Climatice. 

Suspectului BADIN ANDREI DAN i s-a adus la cunostinta calitatea procesuala in conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedura penala”, se arata in comunicatul procurorilor DNA.

Sursa foto: facebook.com