DNA s-ar putea muta intr-un HOTEL din BUCURESTI

HOTELUL TRIUMF, aflat pe Bulevardul Kiseleff din Capitala, ar putea deveni noul sediu al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA). Aflat in patrimoniul RA-APPS, licitatiile de vanzare au esuat in ultimii 10 ani, asa ca e posibil sa fie transformat in spatiu pentru institutii publice, informeaza jurnalistii de la Profit.ro.

Unii dintre potentialii chiriasi sunt angajatii DNA si cei ai Ministerului Justitiei. HOTELUL TRIUMF are o istorie indelungata si a fost construit in perioada interbelica de catre Petre Antonescu, arhitectul care a proiectat si Arcul de Triumf. Transformarea unui hotel de o asemenea anvergura in spatiu pentru institutii publice ar reprezenta o premiera pentru Romania dupa 1989.

CITESTE SI: DNA: PROCUROR DE LA PARCHETUL DE PE LANGA TRIBUNALUL TELEORMAN, RETINUT PENTRU LUARE DE MITA

HOTELUL TRIUMF are o suprafata de 6.000 de metri patrati si se afla pe un teren de 15.000 de metri patrati. Dispune de 98 de camere si apartamente, are 4 etaje, un restaurant si o gradina de vara. In acest moment, Guvernul asteapta decizia DNA si pe cea a Ministerului Justitiei, care analizeaza costurile si modul in care cladirea s-ar adecva la necesitatile acestor institutii.

In cazul mutarii in HOTELUL TRIUMF, DNA si Ministerul Justitiei vor suporta din bugetele proprii costurile renovarii si, ulterior, de administrare a imobilului. In prezent, DNA are sediul central in Bucuresti, pe strada Stirbei Voda.

Sursa foto: adevarul