DNA: SCRIPCARU, acuzat si de luare de mita; o parte din banii obtinuti utilizati in campania electorala 2012

Primarul municipiului Brasov GEORGE SCRIPCARU a fost retinut, fiind acuzat de luare de mita si abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit – 4 infractiuni, informeaza Directia Nationala Anticoruptie.

Edilul va fi prezentat marti la Tribunalul Brasov cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat al DNA postat luni seara pe site-ul institutiei, George Scripcaru, in perioada 2010-2012, in baza unei intelegeri prealabile cu alte persoane, a actionat si a determinat functionari din Primaria/ Consiliului Local Brasov si angajati din cadrul SC CET SA si SC Tetkron SRL sa-si exercite defectuos atributiile de serviciu cu ocazia incheierii unor contracte/ conventii cu o firma, urmarind obtinerea pentru aceasta si persoanele care o administrau de foloase necuvenite, respectiv sume de bani si bunuri din patrimoniul societatilor detinute de municipalitate.

CITESTE SI: Primarul orasului Brasov, GEORGE SCRIPCARU, RETINUT de DNA pentru 24 de ore. UPDATE

“Ca urmare a intelegerii prealabile cu administratorul unei alte societati comerciale, a atribuit firmei controlate de acesta un contract de lucrari (desi societatea nu avea experienta in domeniu), iar ulterior a dispus decontarea unor lucrari neefectuate. O parte din banii obtinuti in mod injust au fost utilizati, din dispozitia sa, pentru achizitionarea de materiale electorale in campania pentru alegerile locale din anul 2012. Pentru acoperirea acestor fapte, George Scripcaru a dat dispozitii sa se post-constituie inscrisuri si ulterior a solicitat Consiliului de Administratie al SC Tetkron SRL ‘sa gaseasca vinovati’ pentru decontarile nelegale, indicand chiar trei angajati, desi cunostea situatia reala a acestor operatiuni financiare. Ulterior, functionarii respectivi s-au conformat, in sensul ca au constituit comisia de disciplina pentru cercetarea acelor persoane”, sustin procurorii.

CITESTE SI: DNA: Perchezitii la Primaria BRASOV in urma unor suspiciuni privind SAVARSIREA UNOR INFRACTIUNI DE CORUPTIE

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii.