DNA se apropie cu pasi repezi de primarul SECTORULUI 6, GABRIEL MUTU

DNA l-a retinut miercuri dimineata pe BOGDAN VIOREL MITU, acuzat de trafic de influenta. Procurorii sustin ca BOGDAN VIOREL MITU ar fi cerut si primit mita in anii 2011-2012 de la reprezentantul unei firme IT pentru a-l determina pe presedintele unei unitati bancare cu capital majoritar de stat sa incheie contracte cu firma respectiva de IT, potrivit unui comunicat de presa.

DNA nu precizeaza numele presedintelui de banca si nici care dintre cele doua banci cau capital majoritar de stat a fost implicata (CEC sau Eximbank). In 2011-2012, presedintele CEC era Radu Gratian Ghetea, iar presedintele Eximbank era Ionut Costea. Suma primita de BOGDAN VIOREL MITU pentru acest trafic de influenta ar fi fost de 960.000 de lei. Procurorii sustin ca BOGDAN VIOREL MITU ar mai fi repetat aceeasi schema si cu o a doua firma de IT, primind 532.000 de lei.

BOGDAN VIOREL MITU (fost administrator al firmei Tape Computer) a mai fost retinut si arestat preventiv intr-un alt dosar. In 2014, el a fost arestat, alaturi de Dragos Nedelcu (fost membru in Consiliul de Administratie al Realitatea Media) in dosarul de evaziune fiscala si spalare de bani instrumentat de DIICOT in care erau cercetati si parlamentarii (N.RED. la vremea respectiva) GABRIEL MUTU si Ernest Caloianu.

Actualul primar al Sectorului 6, GABRIEL MUTU, este urmarit penal de DIICOT intr-un dosar in care se investigheaza infractiuni de spalare de bani prin intermediul unor firme de constructii autostrazi si alte constructii civile, constructii feroviare, IT, paza si protectie sau moda.

Din gruparea anchetata de procurorii DIICOT face parte  si BOGDAN VIOREL MITU, retinut la vremea respectiva de anchetatori. BOGDAN VIOREL MITU este suspectat ca a obtinut circa 11 milioane de lei tot prin spalare de bani, din conturile firmei Tape Computers SRL, la care era asociat si administrator. Totodata, BOGDAN VIOREL MITU a furnizat altor membri ai gruparii facturile emise de firme-fantoma, cat si sumele de bani extrase in numerar in urma operatiunilor specifice de spalare a sumei totale de 10.606.945  lei, din care si-a oprit „comisionul” de 10%.

GABRIEL MUTU este urmarit penal si pentru folosirea cu rea credinta a bunurilor societatii si fals in inscrisuri sub semnatura privata. „Fata de acesta exista suspiciunea rezonabila ca a falsificat, prin atestarea ca reale a raporturilor comerciale, in facturile emise de societati comerciale de tip fantoma inscrisuri justificative, care au fost inregistrate in contabilitatea SC GM Activ Building Management SRL, si in baza carora s-au efectuat transferurile de bani din conturile SC GM Building Management SRL in conturile societatilor mentionate”, mai precizeaza DIICOT.

Primarul Sectorului 6 este acuzat ca in perioada 2009-23.07.2013 a dispus transferul sumei totale de 1.064 692 lei din conturile SC GM Activ Building Management SRL, in conturile a cinci dintre societatile de tip fantoma administrate de membrii grupului infractional organizat. Banii au fost dobanditi, in final, de senator, dupa ce suma a fost fractionata si transferata in conturile altor societati comerciale, de tip fantoma, administrate tot de membrii grupului infractional organizat, fiind apoi retrasa in numerar, in scopul ascunderii originii infractionale, sustin anchetatorii.

Pe scurt si conform acuzatiilor formulate procurorii DIICOT, BOGDAN VIOREL MITU este unul dintre partenerii de combinatii al primarului GABRIEL MUTU iar din acest moment, cu procurorii DNA intrati la randul lor pe fir, este foarte probabil ca, din dorinta de a-si scapa pielea, BOGDAN VIOREL MITU sa dea o serie de explicatii detaliate despre invartelile din dosarul DIICOT , fapt ce ar scoate la lumina o serie de rufe murdare din dulapul lui GABRIEL MUTU.

Sursa foto: realitatea