Directorul Directiei Antifrauda, NICOLAE ROMEO FLORIN, pus sub CONTROL JUDICIAR dupa ce a primit mita 5.000 de euro. UPDATE

UPDATE 23: 29: Vicepresedintele ANAF, NICOLAE ROMEO FLORIN, a fost pus sub control judiciar de procurorii DNA Ploiesti, cu interdictia de a-si exercita functia,  in dosarul in care acesta este acuzat de trafic de influenta.

La iesirea din sediul DNA, Nicolae Romeo-Florin a declarat, raspunzând unor intrebari, ca se considera nevinovat, ca este obosit si ca in cursul zilei de joi va trebui sa ia unele decizii. Intrebat daca isi va da demisia din functia pe care o detine in cadrul ANAF, acesta a aratat ca o decizie asupra acestui aspect o va lua in cursul zilei de joi.

UPDATE 18:10: Directorul Directiei Antifrauda, NICOLAE ROMEO FLORIN, a fost suspendat din functie dupa ce DNA au inceput urmarirea penala pe numele sau.

Nicolae Romeo-Florin, care a fost audiat timp de mai multe ore la sediul DNA Ploiesti, a fost scos din sediul institutiei si preluat de o echipa de lucratori ai DNA, avocatul acestuia spunand ca “sunt proceduri in derulare”.

Alexandru Chiciu, avocatul lui Nicolae Romeo-Florin, a afirmat ca nu poate comenta asupra dosarului in care este vizat clientul sau, insa a precizat, raspunzand unor intrebari, ca procurorii DNA Ploiesti nu au dispus masuri preventive impotriva acestuia. De asemenea, intrebat unde este dus clientul sau, avocatul a declarat ca sunt proceduri judiciare in derulare.

UPDATE 17.10 Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au dispus efectuarea urmaririi penale fata de seful antifrauda, Nicolae Romeo Florin, care la data comiterii infractiunii de TRAFIC DE INFLUENTA era consilier superior in cadrul institutiei.

”NICOLAE ROMEO-FLORIN, la data faptelor consilier superior in cadrul A.N.A.F.- Directia Generala de Coordonare Inspectie Fiscala, in prezent vicepresedinte A.N.A.F. si director general al Directiei Generala Antifrauda Fiscala, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de trafic de influenta.

In ordonanta de efectuare a urmaririi penale se arata ca, in cauza, exista date si probe din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt:

In calitate de consilier superior in cadrul A.N.A.F.- Directia Generala de Coordonare Inspectie Fiscala, in vara anului 2010, suspectul Nicolae Romeo-Florin A PRETINS SI PRIMIT echivalentul in lei a sumei de 5.000 DE EURO, reprezentant al unei societati comerciale, lasand sa se inteleaga ca are influenta asupra factorilor de decizie din cadrul A.N.A.F. pentru solutionarea favorabila a unei contestatii formulate societatea respectiva impotriva unei decizii de impunere. Decizia de impunere privind obligatii fiscale suplimentare de plata la bugetul statului in valoare totala de 13.034.043 lei fusese emisa ca urmare a unei inspectii fiscale, de catre reprezentantii Directiei Generale a Finantelor Publice Prahova .

Ulterior decizia de impunere a fost desfiintata partial de A.N.A.F.- Directia Generala de Solutionare a Contestatiilor, in sensul diminuarii obligatilor de plata de la bugetul statului, de la suma de 13.034.043 lei la suma de 1.097.923 lei”, se arata in comunicatul DNA.

Florin Nicolae, fost sef al Autoritatii Nationale a Vamilor, a fost numit in august 2013, de premierul Victor Ponta, la conducerea nou-infiintatei Directii Generale de Antifrauda Fiscala, la propunerea ministrului Finantelor.

STIRE INITIALA

Directorul Directiei Antifrauda din cadrul ANAF, NICOLAE ROMEO FLORIN, a sosit miercuri dupa amiaza la sediul DNA Ploiesti, unde va fi audiat de procurorii anticoruptie.

Potrivit unor surse judiciare, Nicolae Romeo Florin a fost citat in calitate de suspect intr-un dosar care vizeaza FAPTE DE CORUPTIE, el venind la DNA insotit de avocatul ALEXANDRU CHICIU.

La intrarea in sediul DNA, Nicolae Romeo Florin a spus, raspunzand unor intrebari, ca nu a facut ‘niciodata’ ceva ce sa i se poata reprosa.

CITESTE SI: FOSTUL JUDECATOR CCR, TONI GREBLA, A FOST TRIMIS IN JUDECATA DE DNA

Conform declaratiei sale de avere, Nicolae Romeo Florin detine trei terenuri pe raza judetului Prahova, doua apartamente in municipiul Ploiesti si o casa intr-o localitate din Prahova, iar sotia acestuia lucreaza in cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice Prahova.

Florin Nicolae, fost sef al Autoritatii Nationale a Vamilor, a fost numit in august 2013, de premierul Victor Ponta, la conducerea nou-infiintatei Directii Generale de Antifrauda Fiscala, la propunerea ministrului Finantelor.