DNA: Sefi din POLITIA DE FRONTIERA din GIURGIU si CALIFAT, trimisi in judecata in stare de arest preventiv

Procurorii DNA Craiova au dispus trimiterea in judecata, in stare de AREST PREVENTIV, a doi comisari sefi de politie – COSTEL SIMION, adjunct al sefului Sectorului Teritorial al Politiei de Frontiera Calafat la data faptelor, si IONUT DAMIAN, sef Serviciu Control Trafic Frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Giurgiu, la data faptelor -, pentru mai multe fapte de coruptie.

Costel Simion este acuzat de instigare la abuz in serviciu, complicitate la luare de mita, dare de mita si cumparare de influenta, iar Ionut Damian — de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut, pentru sine sau pentru altul, un folos necuvenit, luare de mita si trafic de influenta.

In dosar, a fost deferit justitiei si Ovidiu Florinel Cotoi, agent de politie in cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Calafat, la data faptei, pentru dare de mita.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis luni Agerpres, in toamna anului 2015, Costel Simion i-a solicitat lui Ionut Damian sa-si indeplineasca, in mod abuziv, sarcinile de serviciu privind verificarea activitatii agentului de politie Ovidiu Cotoi, cerandu-i practic sa efectueze o cercetare administrativa formala, lucru pe care acesta l-a si facut.

“In urma efectuarii ‘cercetarii’ respective, inculpatului Cotoi i-a fost aplicata o sanctiune simbolica, desi faptele de care se facea vinovat acesta erau de o gravitate ridicata. In 11 noiembrie 2015, pentru a ‘recompensa’ activitatea desfasurata de seful lor, inculpatul Simion i-a solicitat in mod direct agentului de politie sa-i remita unele bunuri pentru a le transmite in ziua urmatoare lui Ionut Damian, cu ocazia deplasarii in localitatea Giurgiu. Din datele existente la dosarul cauzei, a rezultat ca Simion i-a solicitat lui Ovidiu Cotoi sa-i remita produse alimentare (peste), pentru a le transmite, la randul sau, mai departe, catre seful lor, aspect cu care agentul de politie a fost de acord. Totodata, in acelasi scop, acesta din urma i-a remis lui Costel Simion, odata cu produsele alimentare, si o sticla de whisky 0,7 l”, sustin procurorii.

DNA precizeaza ca, pe de alta parte, Costel Simion a promis si oferit lui Damian bunuri procurate personal pentru ca acesta din urma sa intervina la inspectorul sef in favoarea sa, in sensul de a rezolva avansarea unei rude de-a lui in cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Calafat si, posibil, si alte aspecte privind propria cariera.

“La 12 noiembrie 2015, in autoturismul de serviciu apartinand lui Simion au fost gasite de procurorii anticoruptie bunuri alimentare si bauturi care urmau sa fie predate, in cursul aceleiasi zile, lui Damian, in zona Sectorului de Politie de Frontiera Vedea, conform intelegerii verbale dintre ei”, se arata in comunicat.

In cauza procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informatii si Protectie Interna si Directiei Generale Anticoruptie.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Dolj, cu propunerea de a se mentine masurile preventive dispuse in cauza.

Sursa foto: radiocraiova