DNA: Seful Biroului Executare Silită Persoane Juridice din ANAF Satu Mare, RETINUT

felix tataru, audieri noi, dosar gala bute, stefan lungu, sediul dna, procurori anticoruptie

Procurorii DNA l-au retinut pe ISTVAN SOOS, sef Birou Colectare si Executare Silita Persoane Juridice in cadrul Administratiei Judetene a Finantelor Publice Satu-Mare la data faptelor, pentru SPALARE de BANI si complicitate la LUARE de MITA in forma continuata, urmand a fi prezentat, marti, la Tribunalul Bihor, cu propunere de ARESTARE PREVENTIVA pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis marti presei, in perioada noiembrie — decembrie 2013, respectiv martie 2014, inculpatul ISTVAN SOOS, in calitate sa de sef Birou, in urma unei intelegeri prealabile cu seful sau, IOAN ARDELEAN, a pretins de la un agent economic, in numele acestuia din urma, mai multe obiecte de mobilier (canapele fixe si extensibile, pat dormitor, saltele, perne etc.), in vederea mobilarii a 4 locuinte ce apartineau celor doi sau unor rude ale acestora.

CITESTE SI: Un FOST OFITER SRI, RETINUT dupa ce ar fi luat MITA peste doua milioane lei pentru interventii la ANAF 

“Aceste bunuri, in valoare totala de aprox. 12.500 lei, au fost livrate de firma respectiva la adresele indicate de inculpatul ISTVAN SOOS, fara a fi achitate de beneficiari. In schimbul acestui folos patrimonial, ISTVAN SOOS i-a dat de inteles reprezentantului societatii comerciale respective, ca seful sau va proteja activitatea firmei, cu ocazia derularii unor controale fiscale desfasurate de catre inspectorii fiscali din AJFP Satu-Mare, in perioada noiembrie-decembrie 2013”, sustin procurorii.

DNA precizeaza ca, pentru a disimula primirea bunurilor respective, cu titlu de mita, ISTVAN SOOS i-a dispus agentului economic sa intocmeasca o factura catre firma unei rude, care nu a fost inregistrata in contabilitatea societatii respective si nici nu a fost achitata pana in prezent.

CITESTE SI: DNA: Oprisan se informa despre realizarea expertizei in dosarul sau, urmarind excluderea prejudiciului 

In urma cu o luna, DNA a anuntat ca a fost retinut pe Ioan-Mircea Ardelean, fost director executiv al Administratiei Judetene a Finantelor Publice Satu Mare, pentru LUARE de MITA.

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii — Directia Judeteana Satu-Mare.

Sursa foto: realitatea.net