DNA sesizeaza CSM privind amanarile de 8 ani in dosarul lui MARIAN OPRISAN

Marian Oprisan

LAURA CODRUTA KOVESI a sesizat Inspectia Judiciara din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) in cazul amanarilor de peste 8 ani in dosarul presedintelui Consiliului Judetean (CJ) Vrancea, Marian Oprisan.

Procurorul sef al DNA sustine ca dosarul lui Marian Oprisan a consumat 18 termene la judecatoria Focsani, ulterior a fost mutat la judecatoria Cluj, apoi mutat si remutat pe rolul instantelor fara sa se intample absolut nimic. In 2010 dosarul lui Oprisan a ajuns pe roplul judecatoriei Cluj, unde a avut 29 de termene fara sa se intample nimic in dosar.

Kovesi reclama posibile abateri disciplinare a judecatorilor din cadrul Judecatoriei Cluj Napoca, pe motiv ca aceasta cauza nu a fost solutionata de peste 8 ani, au declarat pentru hotnews.ro surse din cadrul CSM.

Citeste si: KOVESI: Este o amenintare ca ar putea fi modificata competenta DNA. Politicul face presiuni prin declaratii

„Sub acest aspect, in cele 24 de termene (in perioada 16.06.2011 – 22.05.2014) s-a amanat cauza numai pentru audiere de martori, deci in total 1.071 de zile. Avand in vedere faptul ca prin rechizitoriu au fost citati 72 de martori rezulta ca in 25 de termene, pe parcursul a 4 ani, s-au audiat 2,8 martori/termen. Subliniem de asemenea faptul ca, de la un termen la altul, pe parcursul celor 4 ani de cand dosarul se afla pe rolul Judecatoriei Cluj-Napoca, insumand 1.263 zile, s-au acordat termene de la 49 zile, 56 zile si chiar de 105 zile de amanare de la un termen la altul, pentru audierea celor 72 martori. Asa fiind, pe parcursul celor 1.263 zile , judecatorul fondului nu a dispus nicio masura pentru a judeca cu celeritate, desi cunoaste ca dosarul cauzei este de peste 8 ani pe rolul instantelor de judecata, iar din cei 8 ani, de 4 ani se afla pe rolul acestei instante”, se arata in sesizarea trimisa de Laura Codruta Kovesi la DNA.

DNA a sesizat CSM in legatura cu declaratiile lui RADU MAZARE despre procurori

Dosarul lui Oprisan a fost trimis in judecata in iunie 2006, iar pana in prezent a primit zeci de termene la Judecatoria si Tribunalul Focsani, precum si la Judecatoria Cluj. Marian Oprisan a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu, fals si uz de fals.