Comisia juridica va analiza miercuri solicitarile DNA in cazurile deputatilor IOAN OLTEAN si CATALIN TEODORESCU. UPDATE

Directia nationala Anticoruptie (DNA) a trimis, vineri, PROCURORULUI GENERAL o solicitare de RETINERE si ARESTARE PREVENTIVA a deputatilor liberali IOAN OLTEAN si CATALIN TEODORESCU, urmariti penal in al patrulea dosar instrumentat de procurorii antcoruptie in cazul RETROCEDARILOR ILEGALE de la ANRP.

UPDATE 17.00 Comisia juridica a Camerei Deputatilor se va reuni miercurea viitoare, la ora 12,00, in sedinta, pentru a analiza cererile cu privire la arestarea preventiva a deputatilor Ioan Oltean si Catalin Teodorescu si pentru a face rapoarte pe aceste solicitari, a declarat vineri, pentru Agerpres, presedintele comisiei, Bogdan Ciuca.

El a adaugat ca miercuri vor fi chemati la audieri cei doi deputati, dupa care se va decide prin vot daca se da raport favorabil sau nefavorabil pentru fiecare dintre cereri. 

Deciziile Comisiei juridice in astfel de cazuri sunt consultative, hotararea fiind luata de plenul Camerei Deputatilor.

Biroul permanent al Camerei Deputatilor, intrunit vineri, a hotarat sa informeze de indata conducerea Comisiei juridice cu privire la cererile privind incuviintarea arestarii preventive a liberalilor Ioan Oltean si Catalin Teodorescu.

Potrivit secretarului Biroului permanent Niculae Mircovici, materialul transmis spre analiza Camerei Deputatilor in aceste cazuri cuprinde patru volume insumand peste 1.000 de file.

UPDATE 14.30 Conducerea Camerei Deputatilor reunita vineri a transmis, asa cum cere procedura, solicitarile DNA de ARESTARE PREVENTIVA pentru deputatii PNL IOAN OLTEAN si CATALIN TEODORESCU, impreuna cu dosarul acestora, sigilat, catre Comisia Juridica, cea care trebuie sa intocmeasca un raport. Cel mai probabil, Comisia Juridica va fi convocata miercuri pentru un raport, luni si marti fiind zile libere, astfel incat un vot in plenul deputatilor sa fie dat cel mai devreme joi.

UPDATE 12.51: “PNL va vota pentru incuviintare in cazul ambilor deputati, pentru ca nu ne opunem niciodata cererilor justitiei”,  a declarat copresedintele PNL VASILE BLAGA.

UPDATE 12.47: IOAN OLTEAN a DEMISIONAT din CONDUCEREA PNL. (DETALII AICI)

UPDATE 12.15: Biroul Permanent al Camerei Deputatilor se reuneste, vineri la pranz, in sedinta la ora 13.00 pentru a discuta solicitarea DNA.

Laura Codruta Kovesi, procuror sef al DNA, l-a sesizat pe procurorul general pentru a cere presedintelui Camerei Deputatilor sa aprobe ARESTAREA PREVENTIVA a  celor doi deputati, intr-un dosar privind Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), informeaza DNA. 

CITESTE SI: Fosta sefa a ANRP, CRINUTA DUMITREAN, retinuta. O ambulanta a ajuns la DNA

IOAN OLTEAN este acuzat de TRAFIC de INFLUENTA si complicitate la ABUZ in SERVICIU, si FLORIN CATALIN TEODORESCU, pentru ABUZ in SERVICIU.

CATALIN TEODORESCU, trimis in judecata sub CONTROL JUDICIAR in alt dosar, era la data faptei membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), precizeaza Directia Nationala Anticoruptie (DNA).

Deputatul PNL IOAN OLTEAN a fost adus joi cu mandat la DNA, pentru a fi audiat in dosarul MIHAI ROTARU, dupa ce a fost ridicat de pe aeroport. OLTEAN este acuzat ca ar fi primit MITA suma de 600 de mii de euro la o biserica. MIHAI ROTARU este beneficiarul despagubirii de 109 milioane de lei, procurorii afirmand ca terenul in cauza a fost supraevaluat cu peste 87 milioane de lei.

In acelasi dosar, patronul CS UNIVERSITATEA CRAIOVA, MIHAI ROTARU, a fost retinut joi seara si astazi va fi prezentat Tribunalului Bucuresti cu propunerea de ARESTARE PREVENTIVA. In aceeasi situatie se afla si CRINUTA DUMITREAN si SERGIU DIACOMATU. 

Sursa foto: realitatea