DNA solicita ARESTAREA PREVENTIVA deputatului FLORIN POPESCU

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au solicitat ARESTAREA PREVENTIVA deputatului FLORIN POPESCU (foto stanga), secretarul general al Partidului Miscarea Populara (PMP). POPESCU este acuzat de FOLOSIRE A INFLUENTEI in scopul obtinerii de bani si a fost audiat, miercuri dimineata, de procurori in cadrul unui dosar care dateaza din anul 2012.

FLORIN POPESCU este acuzat de faptul ca in timpul campaniei electorale din anul 2012 a solicitat unui om de afaceri cantitatea de 7o de tone de CARNE de PUI pe care a distribuit-o ulterior in timpul unor mitinguri electorale. FLORIN POPESCU isi dorea la vremea respectiva sa castige un nou mandat la sefia Consiliului Judetean Dambovita.

Citeste si: FLORIN POPESCU, deputat PMP, este AUDIAT la DNA intr-un dosar legat de FAPTE de CORUPTIE 

FLORIN POPESCU, secretarul general al Partidului Miscarea Populara (PMP), este incepand de astazi URMARIT PENAL. 

“In conformitate cu prevederile din Constitutia Romaniei si cele din Regulamentul Camerei Deputatilor, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie a transmis procurorului general al Romaniei cererea si referatul intocmit de procurorii anticoruptie, in vederea sesizarii ministrului Justitiei, pentru a cere presedintelui Camerei Deputatilor incuviintarea ARESTARII PREVENTIVE a deputatului POPESCU FLORIN AURELIAN pentru savarsirea infractiunii de folosire a influentei ori autoritatii in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, prev. de art. 13 din Legea nr. 78/2000.

Din probele analizate rezulta suspiciunea rezonabila ca faptele pentru care s-a dispus inceperea urmaririi penale, efectuarea urmaririi penale si punerea in miscare a actiunii penale constau in aceea ca, in cursul anului 2012, inculpatul POPESCU FLORIN AURELIAN, folosind influenta si autoritatea decurgand din functia de presedinte al organizatiei judetene Dambovita a unui partid, i-a cerut administratorului unor societati comerciale cantitatea de 50.000 – 60.000 pui grill (60 – 80 tone, cu valoare de peste 400.000 lei) pentru a o distribui in scop electoral cetatenilor din judetul Dambovita, in cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2012.

Cererea de incuviintare a arestarii preventive a fost formulata avand in vedere ca sunt indeplinite conditiile prevazute de Codul de procedura penala.

Citeste si:  ALEXANDRU VISINESCU, acuzat de crime impotriva umanitatii 

Astfel, din probele administrate rezulta ca infractiunea ce ar fi fost savarsita de inculpat este sanctionata de lege cu pedeapsa inchisorii mai mare de patru ani si exista probe ca lasarea sa in libertate prezinta un pericol concret pentru ordinea publica.
In raport de calitatea de inculpat a deputatului POPESCU FLORIN AURELIAN, facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”, se arata in comunicatul procurorilor DNA.

Sursa foto: incomod-media.ro