DNA solicita, din nou, ridicarea IMUNITATII lui GABRIEL OPREA. REACTIA fostului MINISTRU. UPDATE

Procurorul sef al DNA LAURA CODRUTA KOVESI solicita, din nou, ridicarea imunitatii fostului ministru de Interne GABRIEL OPREA, acuzat intr-un nou dosar in care este acuzat de ABUZ in SERVICIU, se arata intr-un comunicat al procurorilor anticoruptie.

UPDATE 15.00: Procurorii anticoruptie spun ca GABRIEL OPREA a beneficiat intr-un mod abuziv de o maşină de lux cumparata de DIPI. In plus, jacuzzi si canapele, dar si un televizor. Sunt cateva dintre “atentiile” pe care le-ar fi primit GABRIEL OPREA cand era ministru de Interne, anunta procurorii anti-coruptie. Cel care i-ar fi dat cadourile este fostul sef al serviciului secret pe care il avea in subordine, pus sub învinuire de DNA la începutul saptamanii.

UPDATE 14.15Am luat act de comunicatul DNA și despre suspiciunea invocată astăzi de procurori în ceea ce mă privește. Nu cunosc alte detalii cu privire la acest caz în afara celor transmise public de către DNA și nu voi comenta suplimentar presupusele fapte. Mă consider nevinovat și consider că suspiciunea invocată nu este întemeiată. Este însă datoria magistraților să clarifice acest aspect, astfel încât adevărul să iasă la lumină. Ca și până acum, voi da curs solicitărilor DNA și voi contribui cu toate informațiile și detaliile care îmi vor fi cerute. În soluționarea acestui caz voi uza de orice mijloc constituțional și legal de care dispun”, a declarat GABRIEL OPREA, prin intermediul unui comunicat de presa.

Este vorba de o noua acuzatie dosarul in care este pus sub invinuire fostul sef al DGIPI, NICOLAE GHEORGHE.

“Directiei Nationale Anticoruptie a transmis procurorului general al P.I.C.C.J referatul cauzei, in vederea sesizarii Senatului, pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de OPREA GABRIEL, senator in Parlamentul Romaniei, la data faptei viceprim-ministru pentru Securitate Nationala si ministru al Afacerilor Interne, in legatura cu savarsirea unei infractiuni de abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit”, potrivit unui comunicat al DNA publicat miercuri.

CITESTE SIFOSTUL SEF DE LA DOI S’UN SFERT, GHEORGHE NICOLAE, URMARIT PENAL PENTRU ABUZ IN SERVICIU. UPDATE

Potrivit procurorilor, in data de 13 iulie 2015, Oprea Gabriel, in calitate de ministru de Interne si ordonator de credite, cu ajutorul suspectilor Nicolae Gheorghe, secretar de stat in cadrul Departamentului de Informatii si Protectie Interna si Pavel Gabriel-Nicolae, sef al serviciului juridic, a dispus suplimentarea cu suma de 410.000 lei a fondurilor pentru cheltuieli operative ale acestei structuri de politie si a aprobat achizitia unui autoturism Audi A8 in scopul declarat al asigurarii protectiei demnitarilor.

Acest lucru s-a realizat cu incalcarea prevederilor legale care limiteaza achizitionarea autovehiculelor din fondurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne strict la situatii legate de folosirea lor in activitati de urmarire penala a infractiunilor de coruptie, spun procurorii DNA.

Ca urmare a incalcarii atributiilor de serviciu, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 410.000 lei.

In perioada 21 august – octombrie 2015, ministrul de Interne a beneficiat de folosinta exclusiva a autoturismului Audi A8, achizitionat in modalitatea de mai sus.

Sursa foto: realitatea