DNA solicita un al treilea MANDAT de ARESTARE pentru SEBASTIAN GHITA

DNA a cerut judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie emiterea unui al treilea mandat de arestare preventiva pe numele fostului deputat Sebastian Ghita, informeaza Agerpres. 

Dupa ce a fugit din tara, pe numele lui Ghita au fost emise doua mandate de arestare in lipsa, date de Inalta Curte de Casatie si Justitie si Curtea de Apel Ploiesti. Fostul deputat se afla in prezent in Serbia, de unde autoritatile romane incearca sa il extradeze.  Conform site-ului instantei supreme, cererea de emitere a celui de-al treilea mandat arestare a fost depusa pe 21 aprilie si are ca termen de solutionare data de 9 mai.

DNA a cerut acest nou mandat de arestare in dosarul in care Sebastian Ghita este judecat pentru ca l-ar fi mituit pe Iulian Badescu, fost primar al municipiului Ploiesti. In iulie 2015, Sebastian Ghita a fost trimis in judecata in acest dosar pentru dare de mita, instigare la abuz in serviciu avand drept consecinta obtinerea pentru altul a unui folos necuvenit si spalare de bani, iar Iulian Badescu este acuzat de luare de mita si abuz in serviciu avand drept consecinta obtinerea pentru altul a unui folos necuvenit.

Potrivit DNA, in cursul anului 2013, Badescu, in calitate de primar al Ploiestiului si ordonator principal de credite, instigat de Sebastian Ghita, a acordat ilegal unui club sportiv sustinut de cel din urma – CSU Asesoft Ploiesti – o finantare nerambursabila suplimentara de la bugetul local in suma de 1.500.000 lei.

“Pentru alocarea sumei respective de bani, inculpatul Badescu Iulian a pretins si primit de la inculpatul Ghita Sebastian Aurelian, prin intermediul unei societati comerciale controlate de acesta din urma, un imobil (casa de locuit) situat in municipiul Ploiesti, in valoare de 1.041.600 lei, suma din care Badescu Iulian a suportat personal doar 124.000 lei. Pentru a nu exista suspiciuni cu privire la modul fraudulos de dobandire, imobilul respectiv a facut obiectul unei pretinse promisiuni bilaterale de vanzare-cumparare, incheiata in luna august 2013, intre doua firme controlate de cei doi inculpati”, sustine DNA.

Sursa foto: realitatea