DNA va audia MARTORII propusi de ELENA UDREA

Procurorii DNA vor audia, in perioada urmatoare, in cadrul anchetei privind DOSARUL “GALA BUTE”, MARTORII propusi de ELENA UDREA, dar si persoanele implicate in efectuarea donatiilor si prestarea serviciilor catre organizatia Bucuresti a PDL.

In motivarea deciziei prin care a fost prelungit pe 23 martie arestul preventiv in cazul ELENEI UDREA sunt indicate activitatile de urmarire penala care vor fi efectuate in perioada urmatoare de catre procurorii DNA.

“Finalizarea raportului de constatare tehnico-stiintifica in domeniul informatic pentru a stabili legaturile existente intre inculpatii Udrea Elena, Breazu Tudor, Topoliceanu Ana Maria, Lungu Stefan si Obreja Rudel, relatiile patrimoniale dintre acestia, platile efectuate si imprejurarile in care au fost alterate fotografiile folosite de inculpatul Obreja Rudel la organele fiscale; audierea persoanelor implicate in efectuarea donatiilor si prestarea serviciilor catre organizatia Bucuresti a PDL, pentru a stabili provenienta si cuantumul sumelor de bani folosite in acest scop; declasificarea de catre Serviciul de Protectie si Paza a informatiilor comunicate cu privire la deplasarile inculpatei Udrea Elena Gabriela”, se arata in documentul mentionat, potrivit Agerpres.

Citeste si: INCENDIAR TRAIAN BASESCU va fi citat in DOSARUL GALA BUTE

De asemenea, procurorii DNA ii vor reaudia pe inculpatii Miron Lupulescu si Cristofor Alin Condoiu cu privire la noua incadrare juridica a faptelor retinute in sarcina acestora; va fi schimbata incadrarea juridica si vor fi reaudiati inculpatii Adrian Gardean si Miron Dorel Gardean.

In plus, vor fi audiati MARTORII propusi de ELENA UDREA si vor fi obtinute inscrisuri solicitate din Spania si Bulgaria prin intermediul comisiilor rogatorii internationale.

Tot in motivare sunt indicate si activitatile intreprinse de procurori dupa arestarea ELENEI UDREA: obtinerea de relatii de la Partidul National Liberal (fost PDL), Ministerul Dezvoltarii Regionale, ING Asigurari de Viata SA, Romgaz SA, Transelectrica SA, Complexul Energetic Oltenia SA, Hidrolelectrica SA, SC Rogard Coom Impex SRL si SC Iproeb SA; au fost realizate perchezitii in sisteme informatice asupra calculatoarelor si mediilor de stocare ridicate cu ocazia perchezitiilor domiciliare; a fost dispusa efectuarea unei constatari tehnico-stiintifice in domeniul informatic cu privire la datele identificate in urma perchezitiilor informatice; au fost identificate bunurile detinute de inculpati, au fost intocmite procesele verbale de instituire a masurii asiguratorii si s-au luat inscriptiile ipotecare corespunzatoare.

Pe 23 martie, Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis cererea DNA de prelungire cu 30 de zile a arestului preventiv in cazul fostului ministru ELENA UDREA pusa sub acuzare in DOSARUL “GALA BUTE”.

Citeste si: ELENA UDREA a aflat CAND se decide daca i se prelungeste ARESTUL PREVENTIV in DOSARUL “GALA BUTE”

In acelasi dosar, instanta a prelungit arestul preventiv pentru fostul presedinte al Federatiei Romane de Box RUDEL OBREJA si Tudor Breazu, administratorul mosiei de la Nana detinuta de ELENA UDREA.

De asemenea, instanta a prelungit arestul la domiciliu pentru Stefan Lungu (fost consilier al Elenei Udrea), Gheorghe Nastasia (fost secretar general in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului) si Cornel Resmerita (primarul municipiului Lupeni).

Sursa foto: hotnews.ro