DNA: VICTOR PONTA punea presiune pe INSPECTORII FISCALI

RECHIZITORIUL DNA in dosarul in care premierul VICTOR PONTA a fost TRIMIS IN JUDECATA arata ca acesta PUNEA PRESIUNE pe INSPECTORII FISCALI, pe care ii ameninta cu instanta, informeaza Realitatea.

Din corespondenta purtata pe calea adreselor intre inculpatul Ponta Victor-Viorel si inspectorii fiscali in timpul efectuarii controlului rezulta ca acesta le-a transmis agentilor statului ca VA SESIZA INSTANTA DE JUDECATA si parchetul in situatia in care actul de control nu va fi incheiat cat mai curand, sperand prin aceasta actiune ca inspectorii vor renunta la solicitare.

Cu toate acestea, inspectorii au insistat si i-au transmis inculpatului Ponta Victor-Viorel ca nu pot incheia controlul fara respectivele documente justificative.

CITESTE SI: VICTOR PONTA A FOST TRIMIS IN JUDECATA PENTRU EVAZIUNE FISCALA, SPALAREA BANILOR SI FALS IN INSCRISURI

Avand reprezentarea faptului ca in lipsa acelor documente organele fiscale pot constata posibile fapte de evaziune fiscala, sau alte fapte de natura penala, Ponta Victor-Viorel s-a inteles cu Sova Dan-Coman sa intocmeasca si sa falsifice documentele in modalitatea descrisa mai sus pe care ulterior cei doi le-au folosit in fata organelor fiscale.

Prin adresa nr. (…)/23.08.2011 (vol. 7, fila 30) inculpatul Ponta Victor-Viorel a inaintat inspectorilor ANAF, cele 16 rapoarte de activitate false. Dupa depunerea inscrisurilor, intrucat inspectorii nu au avut posibilitatea sa constate caracterul fals al acestora, prin procesul-verbal din data de 07.09.2011 au inchis controlul fiscal efectuat la cabinetul de avocat fara sa se atraga vreo consecinta de orice natura fata de societatea de avocati sau fata de cabinet.

Sursa foto: romaniacurata