DAN SOVA a fost ARESTAT PREVENTIV. INSTANTA SUPREMA a admis recursul DNA. UPDATE

DAN SOVA s-a prezentat, luni dimineata, la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), unde se judeca doua contestatii ale procurorilor DNA la masura de AREST la DOMICILIU.

UPDATE 08.10: Instanta Suprema a decis, marti dimineata, sa admita cererea procurorilor DNA de ARESTAREA PREVENTIVA  pentru 29 de zile a senatorului DAN SOVA,  in dosarul in care este acuzat ca ar fi luat MITA 100.000 de euro pentru a asigura incheierea unui contract intre CET Govora si o firma de avocatura, informeaza postul B1 Tv.

Vineri, 4 decembrie, ICCJ a decis ca DAN SOVA sa fie plasat in AREST la DOMICILIU, in dosarul in care este acuzat de TRAFIC de INFLUENTA in legatura cu un contract de asistenta juridica de la CET GOVORA. DNA a facut contestatie, cerand AREST PREVENTIV, dar si senatorul PSD a contestat decizia, solicitand sa fie lasat in libertate.

CITESTE SI: DAN SOVA A PARASIT SEDIUL POLITIEI CAPITALEI. SENATORUL A FOST TRIMIS IN AREST LA DOMICILIU IN DOSARUL CET GOVORA. UPDATE

Conform procurorilor DNA, in perioada octombrie 2011 – iulie 2014, DAN SOVA a pretins sume de bani si a primit in total 100.000 de euro de la o persoana denuntatoare, in schimbul traficarii influentei sale reale pe care o avea pe langa directorul general al CET GOVORA SA, MIHAI BALAN, astfel incat acesta din urma sa asigure incheierea unui contract de asistenta juridica cu o anumita societate de avocatura, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/luna.

DNA precizeaza ca, in decembrie 2011, intre CET GOVORA, reprezentata de MIHAI BALAN in calitate de director general, si societatea de avocatura s-a incheiat contractul de asistenta juridica, onorariul stabilit fiind de 10.000 euro/luna.

Sursa foto: adevarul